Van Basten bliver dansker-træner i Holland

Marco van Basten bliver, efter planen, manden, der skal forsøge at skaffe mesterskabet tilbage til Simon Poulsens AZ Alkmaar i de kommende to sæsoner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hollandske angrebslegende bliver træner for danske Simon Poulsen i AZ Alkmaar i den kommende sæson.Danske Simon Poulsen kommer til at lære fodboldfaget fra en af de største hollandske spillere gennem tiderne. Den tidligere Ajax- og AC Milan-angriber Marco van Basten bliver fra den kommende sæson cheftræner i AZ Alkmaar og skifter fra sit nuværende trænerjob hos Heerenveen, hvor han har været siden 2012.

Ifølge Fifa.com har AZ Alkmaar bekræftet, at det bliver den tidligere hollandske landstræner, der overtager fra den erfarne Dick Advocaat, der stopper efter indeværende sæson.

Marco van Basten begyndte sin trænerkarriere i 2003, da han overtog reserveholdet i Ajax, inden han i 2004 til 2008 var hollandsk landstræner med begrænset succes. Herefter var han førsteholdstræner i Ajax i sæsonen 2008-2009, inden trænerkarrieren igen fik luft under vingerne i SC Heerenveen, hvor han den seneste tid har haft den danske U-landsholdsforsvarer Stefan Gartenmann på ungdomsholdet.