Van Avermaet genvinder forårsåbning efter favoritshow

OL-guldvinder Greg Van Avermaet vandt for andet år i træk cykelløbet Omloop Het Nieuwsblad i Belgien.

Greg Van Avermaet strøg til tops i Omloop Het Nieuwsblad for andet år i træk. Arkivfoto. Scanpix/Eric Feferberg Fold sammen
Læs mere

Gent. Lørdag blev cykelforåret for alvor skudt i gang med det traditionsrige belgiske endagsløb Omloop Het Nieuwsblad, og der var håb om en dansk hovedrolle i løbet til enten Michael Valgren (Astana) eller Magnus Cort (Orica-Scott).

Men ingen af danskerne kom til at spille en hovedrolle i løbet, som sidste års vinder, OL-guldvinderen Greg Van Avermaet (BMC), genvandt efter en opvisning af tre forhåndsfavoritter.

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), Sep Vanmarcke (Cannondale) og Greg Van Avermaet viste enorm styrke og dominerede løbet i de sidste 60 kilometer, inden de tre afgjorde cykelløbet imellem sig i en spurt.

Her var Van Avermaet klart stærkest og henviste verdensmesteren Sagan til andenpladsen.

65 kilometer fra mål resulterede en af løbets ti paveer med brosten i et kæmpe styrt, og hovedfeltet blev splittet i atomer.

To af forhåndsfavoritterne, veteranen Tom Boonen (Quick-Step) og Alexander Kristoff (Katusha) røg ned, og det sendte dem ud af kampen om sejren. Boonen udgik senere af løbet.

I det store kaos fik Sagan formet et stærkt udbrud med en håndfuld andre ryttere - blandt andre Vanmarcke og Van Avermaet.

Med især hårdt arbejde fra Sagan blev de seks forreste ryttere kørt ind, og det var tydeligt, at de tre ovennævnte stjerner var stærkest.

Sagan, Van Avermaet og Vanmarcke trak fra med 30 kilometer til mål, og selv om en forfølgergruppe blev formet og lå inden for 30-40 sekunders afstand i lang tid, holdt de tre stjerner hele vejen til mål.

Tredje etape af løbet Abu Dhabi Tour blev også kørt lørdag, og det endte med portugisisk triumf i det stærkt besatte løb.

Rui Costa fra UAE Abu Dhabi-holdet sejrede på etapen, der sluttede med en 11 kilometer lang stigning op til mål. Samtidig overtog han løbets førertrøje.

Han slog russeren Ilnur Zakarin (Katusha) i en spurt, da de to kom alene til mål.

Blandt de prominente navne, som ikke kunne følge Costa og Zakarin på stigningen, var Alberto Contador (Trek), Nairo Quintana (Movistar) og Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).