Valverde kædes sammen med spansk dopingsag

Cykelrytteren Alejandro Valverde bliver nu kædet sammen med den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes. T-Mobile er færdig med at forhandle med spanieren.

Sidste sæsons Pro Tour-konge Alejandro Valverdes navn bliver nu kædet sammen med den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes. Valverdes navn er ifølge den spanske avis ABC dukket op på såvel Fuentes adresseliste, i beslaglagte dokumenter fra lægens praksis og på en af de beslaglagte blodposer fra dopingsagen Operacion Puerto.

Ifølge avisen ABC havde en pose påskriften 'Valv(Piti)' - lægen var kendt for at bruge klienternes kæledyrs navne. I denne forbindelse skulle Piti være navnet på en af Valverdes hunde. Med til at styrke avisens påstande er udmeldinger fra T-Mobiles talsmand Stefan Wagner. Han bekræfter, at T-Mobile har forhandlet med Caisse d'Epargne-rytteren i december, og han slår fast, at de forhandlinger er slut nu.

- Vi gav Valverde, der forsikrede os, at han ikke havde arbejdet sammen med Fuentes, nogle dokumenter, som han skulle underskrive. Dermed var der også enighed om, at han skulle indvilge i en dna-test. Siden har vi ikke hørt fra ham i fire uger, så sagen er slut for os, siger Stefan Wagner./ritzau/