Valgrens sportsdirektør: Resultaterne skal nok komme

Dimension Data-sportsdirektør Rolf Aldag slår koldt vand i blodet trods en skuffende start på foråret.

Michael Valgren har endnu ikke vist sig frem i denne sæson efter skiftet til Team Dimension Data. Søndag gælder det Amstel Gold Race, som danskeren vandt i 2018. Arkivfoto. David Stockman/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Søndag skal Michael Valgren forsøge at kickstarte både sin egen og sit holds sæson, når den danske cykelrytter og Dimension Data-mandskabet kører Amstel Gold Race.

Valgren vandt sidste års udgave af den hollandske klassiker, og en gentagelse vil give danskeren og det ambitiøse sydafrikanske hold, han kører for, en kærkommen sejr.

2019-sæsonen har således kun budt på syv førstepladser til Dimension Data-holdet, hvilket er tredjefærrest blandt de 18 World Tour-hold. Michael Valgren har stadig sin første til gode efter sit skifte fra Astana i vinterpausen.

En af holdets sportsdirektører, Rolf Aldag, understreger dog, at det ikke er panik, der præger stemningen på holdet.

»Vi ved, hvorfor det har været svært. Rytterne har været syge, og når alle andre har det godt, er det bare svært at indhente dem. Det må man leve med«, siger tyskeren til netmediet cyclingnews.com.

Rolf Aldag er heller ikke bekymret, hvad angår Michael Valgren og de manglende sejre.

»Hans talent er ikke bare forsvundet på grund af ét forår. Derfor er jeg heller ikke stresset, fordi det skal nok komme. Han er forberedt og er blevet ved (med at træne, red.). Det er jo ikke fordi, han er 38 år gammel, og hans tid er forbi. Han er ung og meget motiveret«, siger den tidligere Telekom-rytter til cyclingnews.com.

Michael Valgren er formentlig ikke Dimension Datas eneste bud på en sejrherre i søndagens Amstel Gold Race.

Holdet stiller også til start med Roman Kreuziger og Enrico Gasparotto, som Valgren henviste til henholdsvis anden- og tredjepladsen i sidste års udgave af løbet.

Både Kreuziger og Gasparotto har desuden vundet Amstel Gold Race tidligere. Kreuziger gjorde det i 2013, mens Gasparotto sejrede i både 2012 og 2016.

Michael Valgrens danske holdkammerat på Dimension Data, Lars Bak, er ikke på holdets startliste søndag.

/ritzau/