Valgren tror på mere respekt fra holdkammerater

DM-vinder, Michael Valgren Andersen, flankeret af sølvvinder, Michael Carbel, og bronzevinder, Michael Mørkov. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev til en overraskende sejr til Michael Valgren Andersen (Tinkoff-Saxo), da der søndag blev kørt DM i landevejscykling.

Et helt igennem elektrisk danmarksmesterskab i landevejscykling kulminerede søndag eftermiddag med sejr til den blot 22-årige Michael Valgren Andersen fra Tinkoff-Saxo.

Med bare én omgang tilbage af de i alt 15 rundture og 195 kilometer i alt omkring Faaborg så det ellers ud til, at de mere rutinerede kræfter på Tinkoff-Saxo, Matti Breschel og Nicki Sørensen, skulle fordele guld og sølv mellem sig. Derfor var det også en overrasket vinder, der kom i mål som vinder.

- Det er noget, som man har gået og håbet på, lige siden man startede med at køre på cykel. Jeg tror, sejren betyder, at jeg får lidt mere respekt hos holdkammeraterne. Vi kørte for at vinde, og det var egentligt lige meget, om det blev Matti, Mørkøv eller hvem det blev. Vi kommer ind som favoritter, og det er ikke altid nemt. Vi er kun syv mand til start, siger Michael Valgren Andersen til feltet.dk

Dagens sejrherre kørte alene fra forfølgergruppen op til de forreste, inden han også farede forbi sine holdkammerater, der lå i front med Martin Mortensen fra CULT Energy. Herefter dykkede Michael Valgren Andersen ned i bunden af sit styr og trampede sig de sidste kilometer til mål i Faaborg med et sikkert forspring. Michael Valgren Andersen kronede dermed en fornem DM-uge, hvor han også tog bronze på enkeltstarten torsdag.

- Jeg er bare så glad. Det tror jeg også billederne viser, da jeg kører over stregen, siger Michael Valgren Andersen til feltet.dk

Også Tinkoff-Saxo kan se tilbage på et tilfredsstillende DM, da Michael Mørkov tog sig af den nederste plads på søndagens podie. Michael Carbel fra CULT Energy gjorde det til tre gange Michael ved at spurte sig til sølvmedaljen.

Søndagens DM begyndte lige så eksplosivt, som det sluttede. En stor gruppe af forhåndsfavoritterne samlede sig i en næsten 30 mand stor gruppe allerede på løbets første omgange. Men der faldt aldrig ro eller orden over væddeløbet på Sydfyn. Mens den unge komet og favorit, Magnus Cort Nielsen (CULT Energy), hele løbet kæmpede for at få kontakt til de forreste, skiftedes frontgruppen til at angribe hinanden. Da Matti Breschel og Nicki Sørensen til slut sled sig løs, så løbet endelig ud til at have fundet sig en vinder - men kun indtil nordjyske Michael Valgren Andersen altså tog sagen i egen hånd.

DM-sejren er Valgrens største i karrieren, som ellers også har budt på dobbelt-triumf i U/23-udgaven af Liege-Bastogne-Liege og en tredjeplads i 4 Jours de Dunkerque tidligere på foråret.