Valgren efter karrierens største sejr: Fuglsang skreg af mig i radioen

Et flot samarbejde mellem de to Astana-danskere bragte Michael Valgren i stilling til sejr i Amstel Gold Race.

Michael Valgren Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCEL VAN HOORN

Der blev trådt hårdt i pedalerne, samarbejdet for fuld hammer og råbt i radioen, da Michael Valgren søndag vandt karrierens største cykelsejr.

Astana-danskeren kunne juble til sidst, da han kørte først over målstregen i Ardennerklassikeren Amstel Gold Race.

Dermed blev han den blot anden dansker, der vinder løbet, som rangerer lige under de fem monumenter i cykelsporten.

Med 27 kilometer igen begyndte samarbejdet mellem Valgren og den danske holdkammerat, Jakob Fuglsang, og det fortsatte nærmest lige til målstregen.

Fuglsang stak flere gange og trættede den lille gruppe af favoritter, inden Valgren forsøgte sig med fire kilometer igen, men blev kørt op af Peter Sagan (Bora).

To kilometer før målstregen huggede Valgren til igen og så sig aldrig tilbage, mens Sagan måtte nøjes med en fjerdeplads.

»Jakob satte finalen op for mig, og så blev det en perfekt dag for os. Jakob og jeg arbejdede godt sammen, og han var superstærk. Han gjorde de andre ryttere trætte, så jeg kunne komme med mit andet gode angreb,« siger Michael Valgren ifølge TV2 Sport.

Efter Fuglsangs hårde slid blev der råbt i radioen, da Valgren skulle gøre arbejdet færdigt.

»Han råbte af mig i radioen, hvor han skreg »kom nu, kom nu. Du skal afslutte det her,« og det gjorde jeg,« siger Valgren.

Han vandt tidligere i sæsonen årets første europæiske World Tour-løb, da han sejrede i det store, belgiske løb Omloop Het Nieuwsblad.

Sejren i Amstel Gold Race er Valgrens største i karrieren, og løbet fra 1966 fik endnu en dansk vinder, efter at Bjarne Riis vandt i 1997.

Jakob Fuglsang var da også næsten lige så glad som Valgren for sejren.

»Han (Valgren, red.) kørte skide godt, og vi hjalp hinanden. Han sparede sig fornuftigt, og jeg kørte aggressivt, for at han kunne lukrere på det. Han sagde, han ville vente med sit angreb, og så gav jeg den gas,« siger Fuglsang ifølge TV2 Sport.

I afslutningen kunne Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott) ikke røre Valgren, mens Enrico Gasparotto (Bahrain-Merida) blev nummer tre foran Peter Sagan.

Jakob Fuglsang blev nummer otte i løbet.

I den kommende uge køres Flèche Wallone, og i næste weekend køres så monumentet Liege-Bastogne-Liege som den sidste af de tre Ardennerklassikere.

/ritzau/