Valgren: Contador kan hente moral i Dauphiné

En sejr i Critérium du Dauphiné er ikke afgørende for Alberto Contadors Tour-chancer. Men den kan give moral.

CYCLING-FRA-DAUPHINE - 2016060
Alberto Contador tog første stik mod Chris Froome i Critérium du Dauphiné med en sejr på bjergprologen. Scanpix/Lionel Bonaventure Fold sammen
Læs mere

Creches-Sur-Saone. Alberto Contador (Tinkoff) er på intens jagt efter den Tour de France-trone, han ikke har siddet på siden 2009, og i denne uge er han i gang med den afgørende formafpudsning i Critérium du Dauphiné.

Søndag viste han enorm styrke på den indledende bjergprolog, hvor han besejrede den vel nok største Tour-konkurrent, Chris Froome (Sky), med 13 sekunder og kørte sig i den gule førertrøje.

En samlet sejr rangerer dog ikke højt på prioritetslisten til Dauphiné ifølge holdkammeraten Michael Valgren.

- Jeg tror bare, Alberto (Contador, red.) gerne vil igennem med en god følelse. Han er selvfølgelig ikke ligeglad med at vinde, men for ham handler det om at komme friskere ind i Touren end sidste år, siger den danske hjælperytter.

Selv om en sejr ikke er det vigtigste, så er der noget moral at hente, hvis Contador kan fortsætte takterne fra søndag, hvor han var hurtigere end Chris Froome.

- Det er også vigtigt med god moral, så det vil selvfølgelig være fedt at køre fra Froome, siger Valgren.

Briten vandt både Dauphiné og Tour de France sidste år, men Michael Valgren ser store muligheder for, at Alberto Contador kan snuppe Tour-sejren i år.

- Han (Contador, red.) er pissegodt kørende, og jeg er ikke spor i tvivl om, at han har styr på, hvad han laver i forhold til Touren, lyder det fra Valgren.

Tirsdag får Froome, Contador og de øvrige bjergryttere igen lov til at prøve sig selv og hinanden af, når etapen til Chalmazel slutter på to stigninger i henholdsvis kategori 2 og 3.

/ritzau/