Valerie Nicolas tænder Frankrigs håb

Værtsnationen ved kvindernes VM drømmer om en finale efter sejr over Norge.

Valerie Nicolas stod stærkt, da Frankrig slog Norge. Foto: Jean-Christophe Verhaegen Fold sammen
Læs mere

Hvis man spørger statistikken, stod Frankrigs Valerie Nicolas kun marginalt bedre end Norges Katrine Lunde, da de franske værter i sidste mellemrundekamp besejrede Norges favoritter 26-24. Alligevel var det klare indtryk efter kampen, at Frankrigs sejr primært skyldtes fantastisk spil af Ikast-Bordings franske landsholdskeeper.

»Valérie Nicolas var fantastisk. Hun er dygtig til at regne ud, hvor bolden kommer. Og hun kender mange af spillerne på vores hold. Det var bare så svært at passere hende,« lød det anerkendende fra den norske back Linn Sulland.

Også andre norske spillere roste specifikt Nicolas, der selv forklarede sin succes således:

»Det var vigtigt at vinde over Norge for at booste vores selvtillid. Det er klart, at jeg kender de norske spillere godt, og da jeg kiggede på dem, kunne jeg fornemme, at de tøvede i perioder. Jeg reddede skud fra Katja Nyberg, og selv Gro Hammerseng skød over overliggeren på straffekast,« konstaterede Valerie Nicolas.

Hendes træner, Olivier Krumbholz, var da også ovenud tilfreds med sejren. Men hvis den ikke følges op af mere succes, vil det dryppe malurt i det franske bæger.

»Vores forsvarere arbejdede godt sammen, og Valérie Nicolas stod formidabelt. Men hvis vi ikke bygger videre på denne sejr og kommer i finalen, vil det hele få en bitter eftersmag,« mente værtsnationens landstræner.

Første hurdle for franskmændene kommer i dag i kvartfinalen, hvor det åbenlyst talentfulde, men til tider svingende rumænske team er modstanderen. Og klarer Frankrig også den forhindring, er der lagt op til stormøde i semifinalen mod Ruslands regerende mestre, eller Ungarn, hvis de kan overraske VM-favoritterne.

I de sidste kvartfinaler møder Norge Østens repræsentant, Sydkorea, mens Tyskland skal op mod VMs store overraskelse fra Angola. De fysisk stærke afrikanere er nået langt på deres kræfter, men nederlaget til Rusland på 40-27 tirsdag vidner om, at Angola nu ser ud til at have mødt muren.