Uventet sejr til Williams

Vinderen troede ikke rigtig selv på, at hun kunne triumfere i Australian Open, men tilbagevendte Serena Williams gjorde det efter at have udspillet Maria Sharapova.

Serena Williams poserer med sit nyvundne trofæ efter finalesejren over Maria Sharapova. Det var første gang siden 1968, at en useedet nåede til tops i Australian Open. Foto: Greg Wood Fold sammen
Læs mere

Naturligvis var der tætpakket i lokalet, da en overlykkelig Serena Williams stormede ind for at møde verdenspressen efter en af de mest overraskende, overbevisende og bemærkelsesværdige sejre i hendes lange karriere.

»Af alle dine otte Grand Slam titler,« var alt, hvad den første reporter nåede at sige, inden han blev afbrud af et muntert:

»Whooo-hoo.«

Hvordan vurderer du så denne?

»Den er med helt oppe i toppen. Skal jeg være ærlig, regnede jeg heller ikke selv med, at jeg kunne være med hernede og slutte af med at vinde det hele,« erkendte hun.

»Det var heller ikke sådan, at jeg forventede at tabe, men lige nu er det svært at fatte, at turneringen er forbi. Jeg har det som om, der venter endnu en kamp,« sagde den 25-årige amerikanske sejrskvinde.

Ude af form
Men den var god nok. Årets første Grand Slam i kvindeafdelingen er overstået, og den nærmest sensationelle vinder hedder Serena Williams.

Sensationelt alene af den grund, at det snart er 30 år siden, en useedet spiller - Chris O´Neill i 1978 - senest nåede til tops i Melbourne. Læg dertil, at Williams ikke har vundet noget som helst de seneste to år og inden turneringen var nede på en beskeden placering som nummer 81 på verdensranglisten.

Ydermere måtte hun finde sig i, at der blev talt højlydt om, at hun tydeligvis var ude af form, vejede for meget og mere fra samme skuffe. I går kunne hun, efter at have udraderet Maria Sharapova i finalen, give kritikkerne tørt på:

»Det var en meget vigtig sejr, da så mange mennesker har haft travlt med at svine mig til. De påstod, at jeg ikke var i form, men jeg følte hele tiden, at jeg var i stand til at holde til tre sæt og to-tre timer i hver kamp. Uden problemer.«

Det blev nu på ingen måde nødvendigt i en finale, der kan siges meget pænt om, men spændende blev den aldrig. Alt i alt tog det blot en time og tre minutter, inden Williams efter alle kunstens regler havde spillet den chanceløse russer ud af banen og vundet 6-1, 6-2.

Det første parti gav et klart billede af, hvordan denne slutkamp ville ende. Fra start sad Williams på alt. Som rovdyret på sit bytte - kraftfuldt og fejlfrit.

Tennislektion
Gang på gang blev russerens serv afvist, mens Williams var sikkerheden selv i sin egen. Det rystede tydeligvis Sharapova, der bagefter kun kunne trøste sig med, at hun, trods nederlaget og en gedigen tennislektion, overtog ranglistens førsteplads efter Justin Henin-Hardenne, der ikke stillede op i Melbourne.

»Jeg spiller på den måde. Aggressivt fra start. Det var sådan min mor og far lærte mig det. Og når jeg spiller sådan, er det svært for alle andre at besejre mig, da det er meget unikt,« sagde vinderen.

Williams strøg også til tops i Australien Open i 2003 og 2005, men det seneste år har hun været voldsomt generet af en knæskade og deltog derfor kun i fire turneringer.

Skaden har også været stærkt medvirkende til rutsjeturen ned ad ranglisten. En nedtur, der nu er afløst af optur, så når Williams i morgen studerer den nye verdensrangliste, vil hun finde sit navn ud for plads nummer 14.

Det tænkte hun sikkert ikke meget på, da hun efter en god times superbt arbejde kunne lade sig hylde af publikum. En hyldest, der blev modtaget med tårer i øjnene, da tankerne var hos hendes halvsøster Yetunde Price, der blev skudt og dræbt i Los Angeles for fire år siden.

»Jeg dedikerer sejren til hende. Jeg elsker hende høj,« sagde hun.

Sharapova var selvsagt rystet, men mandede sig dog op til at erkende, at hun havde været uden chance i en helt igennem ulige kamp:

»Men jeg glæder mig til at møde Serena mange gange i fremtiden og forhåbentlig vinde et par af kampene.«