Uskarpe Barcelona deler med Napoli i Europa League

FC Barcelona spillede torsdag 1-1 mod Napoli på hjemmebane i 16.-delsfinalen i Europa League.

Vinterindkøbet Ferrán Torres scorede FC Barcelonas udlignende mål i 1-1-kampen mod Napoli i Europa League. Lluis Gene/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For to år siden stod FC Barcelona og Napoli over for hinanden i ottendedelsfinalen i Champions League.

Torsdag tørnede klubberne igen sammen i et europæisk slutspil, men denne gang var scenen en 16.-delsfinale i Europa League, efter at Barcelona for første gang siden 2004 ikke er med i Champions Leagues knockoutfase.

Gensynet med den næststørste europæiske klubturnering blev dog ikke den store fest for Barcelona trods en dominerende indsats. Kampen endte 1-1 efter en Napoli-føring, som Barcelona udlignede på straffespark.

Begge hold er vant til at have bolden meget i deres respektive hjemlige ligaer, men torsdag aften på Camp Nou var Napoli tilfredse med at lade Barcelona styre spillet.

I stedet lurede italienerne på omstillinger, og det var effektivt efter knap en halv time.

Minuttet efter en stor chance til Barcelonas Ferrán Torres, der skulle have sparket hjemmeholdet i front, gik det pludseligt stærkt den anden vej.

Polske Piotr Zielinski lagde bolden i dybden til midtbanekollegaen Eljif Elmas i højre side af feltet, hvor han snød en modstander med en veltimet skudfinte. Herefter blev bolden lagt tilbage til Zielinski, hvis flade skud blev pareret af målmand Marc-André ter Stegen.

Men returen røg direkte tilbage til polakken, der denne gang bankede bolden op i netmaskerne til 1-0 uden chance for Barcelona-målmanden.

Ti minutter inde i anden halvleg fik Barcelona chancen for at udligne fra straffesparkspletten. Fra højre side af feltet fik Napoli-forsvarer Juan Jesus fingrene på bolden fra kort afstand, da Adama Traoré forsøgte at slå bolden ind i feltet.

Fra pletten var Ferrán Torres stensikker og sparkede udligningen i mål.

Barcelona fortsatte med at dominere boldbesiddelsen og jagtede sejrsmålet med flere gode chancer. Tættest på var Ferrán Torres, men som i første halvleg bragede han to gode forsøg over og forbi mål.

Derfor måtte spanierne nøjes med uafgjort, inden returopgøret i Napoli venter torsdag om en uge.

I Tyskland overraskede skotske Rangers, der slog Borussia Dortmund med 4-2 i klubbernes første møde i 16.-delsfinalen.

/ritzau/