Usain Bolt til amerikansk rival: Du skuffer mig

Sprinteren Usain Bolt er utilfreds med, at Justin Gatlin har indikeret, at jamaicaneren får særbehandling.

Usain Bolt og Justin Gatlin er sikkert ikke de bedste venner, når de om godt to uger står overfor hinanden til OL i Rio. (Arkivfoto). Scanpix/Ben Stansall Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

London. Den jamaicanske supersprinter Usain Bolt har indledt den verbale krig mod 100-meter-rivalen Justin Gatlin to uger før OL i Rio.

For nylig indikerede Gatlin og flere andre amerikanske løbere, at Usain Bolt fik positiv særbehandling, da jamaicaneren på grund af en skade fik lov til at stå over Jamaicas OL-udtagelsesmesterskaber.

Usain Bolt vil dog ikke finde sig i, at nogen mener, at han udsættes for positiv særbehandling.

- Jeg troede, at det var en joke. Jeg synes, at det var mangel på respekt, at de troede, at jeg bare ville bakke ud af udtagelsesmesterskaberne.

- Jeg har bevist år efter år, at jeg er den bedste. Jeg grinte, da jeg hørte det. Jeg var skuffet, specielt over Justin Gatlin, siger Usain Bolt.

Den 29-årige jamaicaner er verdensrekordholder på både 100- og 200-meteren og forsvarende olympisk mester.

Den fem år ældre Gatlin har to gange i løbet af karrieren afsonet karantæne på grund af doping. De senere år har amerikaneren været Bolts hårdeste konkurrent.

Tidligere på måneden udtalte Justin Gatlin, at han aldrig ville få lov til at stå over udtagelsesmesterskaberne i USA ligesom tilfældet var med Bolt på Jamaica.

- Hvis du har en form for magt inden for atletik, så er det indimellem muligt at udøve den.

- Det er det, der sker lige nu. Han er skadet og har fået lov til fortsætte af lægelige årsager. Sådan gør man tingene i hans land, sagde Justin Gatlin tidligere på måneden.

/ritzau/AFP