USA vinder Fed Cup for første gang i 17 år

Ikke siden 2000 havde de amerikanske tenniskvinder vundet Fed Cup, men søndag strøg de helt til tops.

Coco Vandeweghe (til højre) var en af nøglerne til USA's Fed Cup-sejr, da hun vandt to singlekampe og den afgørende doublekamp sammen med Shelby Rogers (til venstre). Reuters/Vasily Fedosenko
Læs mere
Fold sammen

USA's tenniskvinder vandt Fed Cup for 18. gang søndag aften, da det blev til en samlet 3-2-sejr over Hviderusland i finalen i Minsk.

Det er første gang siden 2000, at USA vinder turneringen for landshold, og det var tilmed uden de største stjerner som Serena Williams, Venus Williams og Madison Keys.

I den afgørende doublekamp vandt amerikanerne Shelby Rogers og Coco Vandeweghe 6-3, 7-6 over Aryna Sabalenka og Aliaksandra Sasnovich.

Hviderusland var uden den tidligere verdensetter Victoria Azarenka, som er midt i en sag om forældremyndigheden over den søn, hun har sammen med sin tidligere kæreste.

Fed Cup-finalen begyndte lørdag, hvor hviderusseren Aryna Sabalenka indledte med at besejre US Open-vinderen Sloane Stephens.

Coco Vandeweghe udlignede efterfølgende til 1-1 i kampe ved at slå Aliaksandra Sasnovich senere lørdag.

I den tidlige kamp søndag vandt Vandeweghe igen sin singlekamp - denne gang over Sabalenka.

Men Sasnovich tvang finalen ud i en afgørende femte kamp ved at slå Stephens i tre sæt.

USA snuppede sejren i søndagens afgørende doublekamp, selv om hviderusserne bed godt fra sig i andet sæt.

De 18 Fed Cup-titler til USA er rekord. Den seneste sejr til USA kom i 2000, da Spanien blev slået med hele 5-0 i finalen.

/ritzau/