USA vil være vært for vinter-OL i 2030

USA vil afholde vinter-OL for første gang siden 2002. Et værtskab i 2030 lokker mere end værtskabet i 2026.

PARK CITY, UT - SEPTEMBER 25: USOC Chairman Larry Probst addresses the media during the Team USA Media Summit ahead of the PyeongChang 2018 Olympic Winter Games on September 25, 2017 in Park City, Utah. Maxx Wolfson/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==Larry Probst, formanden for den amerikanske olympiade-komite udtaler at USA gerne vil have vinter-OL til landet i 2030. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maxx Wolfson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA's Olympiske Komité (Usoc) arbejder for, at landet skal være vært for vinter-OL i enten 2026 eller i 2030. Umiddelbart virker legene i 2030 som det mest optimale.

Det siger formanden for komitéen, Larry Probst, på et pressemøde i Colorado Springs efter et af fire årlige møder i komitéen.

- Vi er interesserede i at afholde vinter-OL, og det vil vi yde en stor indsats for.

- Ideelt set skal vi være vært for vinter-OL i 2030, så det ikke forstyrrer forberedelserne frem mod sommer-OL i 2028 i Los Angeles, siger Larry Probst ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han håber, at man ligesom ved den seneste tildeling af værtskaberne for sommer-OL vil sætte navn på værtsbyerne for to OL på samme tid.

Det vil gøre USA til en stærkere kandidat og samtidig sikre, at man ikke skal bruge penge på også at indlevere et bud for et muligt værtskab for vinter-OL i 2026, siger Larry Probst.

USA var senest vært for vinter-OL i 2002, da det blev afholdt i Salt Lake City.

Nyhedsbureauerne AFP og AP forventer, at Salt Lake City igen vil være et bud på den by, hvor et eventuelt vinter-OL skal afholdes. De bringer også Denver og Reno i spil som potentielle værtsbyer.

- Det skal være en by, som flugter med Den Internationale Olympiske Komités agenda for 2020, siger Larry Probst.

Han henviser til, at IOC har lagt vægt på, at OL i fremtiden skal afholdes i byer, hvor der allerede er store anlæg inden for de sportsgrene, der er på programmet.

Derved undgår man mange store milliardbyggerier, som efter OL kun vil blive brugt i begrænset omfang.

Vinter-OL næste år afvikles i sydkoreanske Pyeongchang, mens vinter-OL i 2022 finder sted i Beijing.

/ritzau/