USA haler ind på Thomas Bjørn & co. i Ryder Cup

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens bedste golfspillere har taget tilløb til en dramatisk anden halvdel af den traditionsrige dyst mellem USA og Europa i Ryder Cup.

Efter halvanden dags golf fører europæerne nu kun med et enkelt point - 6,5-5,5. Men amerikanerne har momentum efter en stærk fourball-runde lørdag på Gleneagles-banen i Skotland.

Thomas Bjørn og hans 29-årige tyske makker, Martin Kaymer, havde det svært mod de unge amerikanske opkomlinge Patrick Reed og Jordan Spieth.

Den dansk/tyske duo startede ellers stærkt og bragte sig tidligt foran med to. Men sikkert halede amerikanerne føringen ind, og foran med tre huller inden hul 16 havde Reed og Spieth afgjort dysten.

USAs Jim Furyk og Hunter Mahan dominerede fuldstændigt deres opgør mod Lee Westwood og Jamie Donaldon, og her skulle der heller ikke mere end 15 runder til, før amerikanerne havde sikret sig endnu et point.

Der var til gengæld europæiske gevinst, da engelske Justin Rose og svenske Henrik Stenson - efter storspil af førstnævnte - besejrede Zach Johnson og Matt Kuchar.

Den fjerde og sidste kamp var også den klart mest seværdige.

Her lignede det længe et nederlag til den europæiske duo Rory McIlroy og Ian Poulter. Men en blanding af stærk europæisk fight og amerikanske gummiarme gjorde, at det efter 18 seværdige huller endte med et halvt point til hver af lejrene.

Og dermed haler amerikanerne samlet et et point ind på Europa-

Lørdag eftermiddag spilles foursome-runden, og den bliver uden deltagelse af Thomas Bjørn.