USA fælder online-poker

De amerikanske myndigheders jerngreb om onlinepokeren kan nu mærkes.

USA's nedslag på online-gambling - herunder poker på nettet - begynder nu at have sin indvirkning.

I sidste uge anholdt det amerikanske forbundspoliti, FBI, to stiftere af det digitale betalingssystem, Neteller, som er pokerspillernes foretrukne system, til at overføre kontanter mellem bankkonti og pokerselskaber.

Det fik med omgående virkninger selskabet til at standse samtlige transaktioner fra amerikanske spillere til gambling-selskaberne.

Som en direkte konsekvens faldt kurserne i dag på de selskaber, der er noteret på børsen i London. 888.com's aktie røg to procent ned, Sportingbet faldt 7,4 procent, mens tabet blev størst for PartyGaming med et fald på godt otte procent.

Hvordan Neteller-aktien påvirkes er endnu uvist. Selskabet valgte på baggrund af anholdelserne i USA at suspendere al handel med aktierne.

Nedturen for online-gambling kunne også mærkes hos de store pokerselskaber. Hos verdens største, PokerStars, måtte man konstatere et fald i antallet af spillere i den ugentlige store søndagsturnering. Det samme var tilfældet hos konkurrenterne.

Samtidig har det amerikanske justitsministerium indledt stævninger mod en stibe britiske banker i London, der opererer med de omtalte gambling-selskaber.