US Open-finalist: Jeg har spillet mig i form

24-årige Sloane Stephens spillede sig natten til fredag i sin første grand slam-finale.

Natten til fredag spillede Sloane Stephens sig i sin første grand slam-finale med en sejr over Venus Williams. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Geoff Burke
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske tennisspiller Sloane Stephens spillede sig natten til fredag i US Open-finalen, da hun slog rutinerede Venus Williams med cifrene 6-1, 0-6, 7-5 i semifinalen.

At Stephens, der ikke er seedet til turneringen, nu står i finalen, er en overraskelse for de fleste.

Den 24-årige amerikaner måtte se Australian Open, som blev spillet i januar, fra sin sofa, da hun lige var blevet opereret i foden.

Operationen betød, at hun var væk fra tennissporten i 11 måneder, så det lå ikke i kortene, at hun nu skulle stå i sin første grand slam-finale.

»Jeg vidste, at det ville blive hårdt,« siger Sloane Stephens ifølge nyhedsbureauet Reuters efter semifinalen.

»Jeg har været nødt til at spille mig i form i løbet af turneringen, og det synes jeg, at jeg har gjort ret godt.«

En måned inden Stephens spillede Wimbledon, var hendes fod stadig i en støttestøvle, men foden er kommet sig overraskende hurtigt, mener tennisspilleren.

»Jeg tror overraskende nok, at min bevægelse på banen faktisk har været med til at holde mig inde i flere af kampene (ved US Open, red.),« siger Stephens.

Sejren i semifinalen betyder, at Stephens, der i slutningen af juli var rangeret som nummer 957 på verdensranglisten, vil kravle langt op på listen.

Taber hun finalen, vil hun få en placering som nummer 22 på den næste verdensrangliste, og vinder hun finalen over den 22-årige amerikaner Madison Keys, så kan hun blive placeret som nummer 15 i verden.

Stephens har opskriften klar på en sejr over den offensive veninde Keys - fødderne skal igen på arbejde.

»Når man kommer i situationer, hvor man bliver nervøs, så fokuserer jeg altid på mine fødder. Jeg skal bare holde dem i bevægelse, så skal det hele nok gå,« siger Stephens.

/ritzau/