Uret tikker videre i Hamborg

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods et nederlag på udebane mod Mainz tikker uret videre på Imtech Arena i Hamborg, da HSV sikrede sig 16. pladsen. Dermed skal holdet spille om den sidste plads i Bundesligaen.

Kampen på udebane mod Mainz var blevet udråbt til den vigtigste kamp nogensinde i klubbens historie, for med et nederlag og sejre til enten Braunsweig eller Nürnberg ville HSV for første gang nogensinde rykke ud af Bundesligaen.

Dermed ville det ur, der i mere end 50 år har slået som bevis på klubbens Bundesliga-status, blive slukket på HSVs hjemmebane.

HSV fik en katastrofal start på kampen, da de efter syv minutter kom bagud 1-0. Elkin Soto scorede med højrefoden på tæt hold uden chance for Rene Adler i HSV-målet.

Modsat HSV har Mainz haft en forrygende sæson, hvor de har ligget placeret i den øverste halvdel af Bundesligaen. Ikke noget klubben normalt har haft for vane.

Der skulle dog kun gå fem minutter, før HSV fik en forløsende udligning. Målet blev scoret af den tilbagevendte Pierre-Michel Lasogga, da han headede bolden i mål fra tæt hold.

Efter udligningen pressede HSV'erne på for et føringsmål og viste generelt mange gode takter i første halvleg, men der blev ikke scoret yderligere.

I anden halvleg fik Mainz gang i boldomgangen og overtog styringen af spillet. Og efter 65 minutters spil kom de foran 2-1 ved Junus Malli, der med et langskud placerede bolden i nederste venstre hjørne. En smuk scoring.

Shinji Okazaki bragte Mainz yderligere foran 3-1, inden Ivo Llicevic fik reduceret til 2-3. HSV pressede desperat i slutminutterne, men det endte med en hjemmesejr til Mainz på 3-2.Heldigvis for HSV fik nederlaget ingen betydning, da de nærmeste nedrykningskonkurrenter også tabte deres kampe. Nürnberg tabte 4-1 til Schalke og Braunsweig med 3-1 til Hoffenheim.

Det betød samtidig, at de to hold rykker direkte ned i 2. Bundesligaen, mens HSV over to kampe skal spille mod nummer nummer tre fra 2. Bundesliga om den sidste plads i Bundesligaen.