United snublede

Trods to mål af Paul Scholes fik topholdet kun det ene point med hjem fra Newcastle og gjorde således ikke rent bord i kampene omkring jul og nytår.

Skuffelsen lyser ud af Wayne Ronney (tv.) og Paul Scholes. Newcastle reddede uafgjort 2¿2 mod topholdet Manchester United, der dermed mistede point for første gang i det sammenpressede jule- og nytårsprogram. Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Manchester United har fået alle de jule- og nytårsgaver som et tophold kan ønske sig.

Ikke alene har nærmeste konkurrent Chelsea sat vigtige point til, men folkene fra Old Trafford har også selv vist stilen og havde i aftes chancen for at vinde den fjerde kamp - af fire mulige - omkring årsskiftet.

Men sådan skulle det ikke være. Topholdet måtte nøjes med det ene point efter en særdeles underholdende 2-2-kamp i Newcastle.

Det lignede ellers afgørelsen, da Paul Scholes med sin anden fuldtræffer bragte gæsterne foran 24 sekunder efter pausen, men canadieren David Edgar fik udlignet til det overraskende slutresultat.

United havde kampen igennem overtaget og i slutfasen var Cristiano Ronaldo ved at afgøre, men hans forsøg blev reddet på stregen.

Andre steder i storbyen kunne de glæde sig over en perfekt start på 2007. Lokalrivalerne City åbnede nemlig med en 2-1-sejr over Everton. Indskiftede Georgios Samaras stod for begge mål.

Liverpool rykkede op på tredjepladsen efter en overbevisende 3-0-sejr over sæsonens overraskelse Bolton, der ikke havde Henrik Tømrer Pedersen i truppen.

Og hos vinderne måtte Daniel Agger se samtlige 93 minutter fra bænken, men som alle andre tilskuere på Anfield fik landsholdsspilleren rigeligt at varme sig på midt i anden halvleg, hvor begivenhederne tog fart med to drømmemål med få minutters mellemrum.

Indtil da ikke særligt sindsoprivende, men først var det - af alle - lange Peter Crouch, der sendte et flot saksespark i nettet, og minuttet efter huggede Steven Gerrard til med en smuk helflugter.

Så var den kamp afgjort.

Med syv minutter igen passerede Dirk Kuyt, der havde en fod med i de to første scoringer, Boltons målmand Jussi Jaaskelainen, som i de sidste minutter forhindrede et større nederlag, da Crouch atter var på spil.

West Ham fortsatte en nedtur, der vil noget. Det er åbenbart ikke dér, man skal investere sine spareskillinger for tiden. 6-0 stod der, da de udspillede forlod kamparenaen i Reading, hvor der blev lagt livligt ud i den første halve time.

Da blev der serveret tre hovedstødsmål, og det sidste fortæller alt om West Hams problemer i øjeblikket, da det var et selvmål, signeret Anton Ferdinand.

Kevin Doyle, der blev matchens topscorer med to pletskud, rundede en underholdende eftermiddag af med kampens fjerde scoring med hovedet.

Chelsea, der har skrantet lidt i julekampene, men som nu øjner muligheden for at hale ind på United, spiller i aften ude mod Aston Villa, mens Arsenal hjemme tager imod Charlton.