United forsvarer miljøbelastning ved kort flyvetur

Manchester United har god klima-samvittighed, selv om klubben droppede bussen og fløj ti minutter til udekamp.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær sender sine spillere på banen mod Leicester lørdag eftermiddag. (Arkivfoto). Paul Ellis/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere klimaforskere har slået alarm for at få verdens befolkning til at begrænse udledningen af CO2 og hindre en klimakrise.

Derfor har det skabt en del opmærksomhed, at Manchester United fredag satte spillere og ledere om bord på et privatfly for at flyve i ti minutter for at være klar til lørdagens kamp mod Leicester.

Flytransport hører til blandt de mindst klimavenlige transportformer, og ifølge BBC er de korte indenrigsflyrejser de værste.

Til BBC forsvarer Manchester United flyveturen med, at klubben under normale omstændigheder ville have kørt de 160 kilometer til lørdagens udekamp mod Leicester i bus.

Meldinger om kø på motorvejen fik dog klubben til at ændre rejseplaner.

United fortæller til BBC, at fodboldklubben har forpligtet sig til at bruge »ren energi«.

Tilbage i juli indgik klubben et partnerskab med det amerikanske energiselskab Renewable Energy Group, der arbejder på at genanvende dieselolie.

Partnerskabet blev indgået med en formulering om, at klubben ville skabe øget opmærksomhed omkring, hvordan folk kan bidrage til en renere og bæredygtig fremtid for planeten.

Over for BBC fremhæver United desuden, at klubben har en politik om at købe grøn elektricitet til alle dens bygninger og faciliteter.

Klubben fortæller også, at den siden 2008 har nedbragt antallet af CO2-emissioner per år med mere 2700 kiloton.

Lørdagens opgør mellem United og Leicester spilles klokken 16.00.

/ritzau/