United bider City i haserne i slaget om fjerdepladsen

Manchester United spillede sig ét point fra fjerdepladsen i Premier League, da Burnley ude blev besejret.

Wayne Rooney scorede sit tredje sæsonmål, da han øgede til 2-0 for Manchester United mod Burnley søndag. Scanpix/Oli Scarff Fold sammen
Læs mere

Manchester United skulle kun bruge en halvleg til at puste bysbørnene fra Manchester City grundigt i nakken.

Det stod klart, da United søndag besejrede Burnley 2-0 på udebane efter scoringer før pausen af Anthony Martial og Wayne Rooney.

Dermed nåede United op på 63 point for 32 kampe på femtepladsen, mens Manchester City ligger lige foran med et point mere for samme antal kampe.

Dermed er der fortsat stor spænding om, hvilket hold der snupper den vigtige fjerdeplads, som giver mulighed for at kvalificere sig til Champions League.

Liverpool har på tredjepladsen 66 point for 33 kampe og møder senere søndag Crystal Palace.

Det store samtaleemne før kampen var Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske superstjerne blev knæskadet torsdag aften i forbindelse med Europa League-opgøret mellem United og Anderlecht og flere britiske medier har siden erfaret, at der er tale om en lang pause, der måske rækker langt ind i næste sæson.

Manchester United bekræftede den alvorlige skade til Ibrahimovic lørdag uden at sætte nogen tidsfrist på.

Han var derfor selvsagt ikke med i søndagens udekamp mod Burnley, og det samme gjaldt Marcos Rojo, der også blev slemt skadet i Europa League-opgøret torsdag.

United kunne dog uden, og efter 21 minutter modtog Anthony Martial en aflevering fra Ander Herrera, og den 21-årige franskmand svigtede ikke og bragte gæsterne foran 1-0.

Manchester United-manager José Mourinho havde foretaget otte ændringer i forhold til det hold, der spillede i den forlængede spilletid mod Anderlecht torsdag.

Blandt andet var der fundet plads i startopstillingen til Wayne Rooney for første gang siden 4. marts. Rooney henviste Marcus Rashford til bænken.

Det skulle vise sig at være et godt træk fra Mourinho, for med seks minutter igen af første halvleg slog Wayne Rooney til med sit mål nummer 251 for Manchester United.

Martial var i virkeligheden i gang med at forsøge at score fra en yderlig position på en stikning fra Paul Pogba, da Burnley-keeper Tom Heaton kom stormende ud af målet.

Bolden blev snoet under Heaton og Wayne Rooney fik drejet den i mål til 2-0-føring.

Det var Wayne Rooneys tredje ligamål i denne sæson.

/ritzau/