United åbner mesterskabskampen med sejr over Chelsea

På Old Trafford vandt Manchester United over Chelsea, der nu blot fører Premier League med fire point.

Marcus Rashford bragte Manchester United foran efter seks minutter. Reuters/Carl Recine Fold sammen
Læs mere

Chelsea har igennem det meste af sæsonen lignet et kommende mesterhold, men med seks spillerunder tilbage i Premier League ligner også Tottenham en kandidat.

Selv har Tottenham vundet syv på stribe, og da Chelsea søndag eftermiddag måtte se sig slået med 0-2 ude mod Manchester United på Old Trafford, er Chelseas forspring til nummer to, Tottenham, nede på fire point.

Tottenham har tilmed den bedste målscore, mens Chelsea har det på papiret nemmeste slutprogram, men Chelsea-spillerne så alt andet end usårlige ud søndag eftermiddag.

Det var en fjer i hatten på United-manager José Mourinho, som dermed besejrede sin tidligere klub, hvor han fyret i december 2015.

Mourinho gjorde sig bemærket allerede inden kickoff ved at placere topscorer Zlatan Ibrahimovic på bænken og starte med Marcus Rashford og Jesse Lingard i front.

Men dispositionen var ikke så tosset endda, eftersom 19-årige Rashford allerede efter seks minutter bragte Old Trafford i ekstase.

Midt på egen banehalvdel brød United et Chelsea-angreb, hvor udeholdet appellerede for et frispark. Dommeren lod spillet fortsætte, Ander Herrera stak bolden i dybden, og Rashford scorede klinisk fra en fri position.

United var i det hele taget mest oppe på dupperne og først på de fleste bolde, mens Chelsea-spillerne ikke ramte det niveau, der har kendetegnet holdet i denne sæson.

I front havde Diego Costa én af de dage, hvor han flere gange bevægede sig på kanten til et rødt kort. Han slap dog med et gult i første halvleg, hvor United var tættere på 2-0, end Chelsea var på udligning.

Udbygningen af føringen lod vente på sig til tre minutter efter pausen.

Efter et hjørnespark modtog Ander Herrera bolden på kanten af feltet. Han tog chancen og sparkede bolden ind i en klynge af med- og modspillere, hvor den ramte Kurt Zouma og snød Asmir Begovic i målet. 2-0 til United.

United overlod derefter mere initiativ til Chelsea, og udeholdet havde da også muligheder for at sætte en reducering ind, men London-klubben formåede ikke at skabe spænding om udfaldet.

Med sejren styrkede United håbet om at kvalificere sig til Champions League.

United er nu på 60 point for 31 kampe på femtepladsen. Manchester City har 64 point for 32 kampe på fjerdepladsen, der udløser kvalifikationskampe til Champions League.

/ritzau/