Unibet.com stopper

Cykelholdet Unibet.com lukker med udgangen af denne sæson.

Foto: Gerard Julien Fold sammen
Læs mere

Cykelholdet Unibet.com, har ifølge belgiske medier valgt at indstille sine aktiviteter ved udgangen af denne sæson.

- I dag har vi besluttet at opløse holdet ved sæsonens afslutning. Vores ryttere og medarbejdere kan nu frit søge nyt arbejde, siger cykelholdets manager Koen Terryn ifølge Ritzau til det belgiske nyhedsbureau Belga.

Hovedsponsoren, bookmakerfirmaet Unibet.com, har endnu ikke bekræftet, at det har trukket sit sponsorat, men hvis man skal tro rygterne i belgiske medier, er det årsagen til at cykelholdet nu indstiller al kørsel.

Cykelholdet, som kører på en svensk licens, men har base i Belgien, har siden det fik sin Pro Tour-licens forud for denne sæson haft det svært i løbssammenhæng, fordi kun få arrangører har ladet holdet stille op.

Unibet.com var ikke til stede ved Tour de France, og stillede op til Post Danmark Rundt i forklædning som Team Canyon, fordi holdet fik startforbud med hovedsponsorens navnetræk på trøjen.

Forklaringen er den danske spillelovgivning, som forbyder andre end Danske Spil at reklamere for væddemål på dansk grund. Dermed har hovedsponsoren gået glip af vigtig eksponering.

I sidste uge sagde tv-kanalen Discovery Channel stop, hvilket betyder, at Tour de France-vinderen fra i år, Alberto Contador, står uden arbejdsgiver i næste sæson.