Unge spiller hasard i idrætsklubber

Sport og spil om store penge bliver ukontrolleret blandet sammen i mange idrætsforeninger.

Spilkulturen i mange danske sports- og idrætsforeninger er ude af kontrol. Flere og flere unge kombinerer nemlig de fysiske udfoldelser med gambling om store penge i foreningsregi.

- Vi får flere og flere henvendelser fra unge - og mange af de unge er også medlem af idrætsforeninger. Det fortæller mig, at der foregår meget spil i idrætsforeningerne. Og vi ved, at der bliver spillet meget i idrætsforeningerne og det er også den besked vi får fra de unge, når de henvender sig til os. De unge er konkurrencemennesker og de elsker alle former for spil - både sportsspil og pengespil, siger Benedicte Ejlers fra Center for Ludomani.

Benedicte Ejlers efterlyser derfor nu en generel spillepolitik i de danske idrætsforeninger.

- Jeg kunne godt tænke mig, at få idrætsforeningerne i tale og være med til at udvikle en spillepolitik på området. Hvad spilles der om, og må der overhovedet spilles om penge i foreningerne? Vi skal have tingene frem i lyset og have en holdning til spil i idrætsforeningerne, siger Benedicte Ejlers.

Hos Danmarks Idræts-Forbund er kommunikationschef, Morten Mølholm, lydhør overfor idéen om en spillepolitik.

- Jeg synes, at det er en god idé og naturligt, at vi nu får en række retningslinjer og regler på området. Det er jo ikke meningen, at børn og unge skal sidde og spille formuer op i idrætsforeningerne. Helt konkret vil vi nu skabe noget opmærksomhed omkring emnet, og endvidere sige til vores medlemmer, at det er en god ide, at der i fremtiden kommer nogle regler og retningslinjer omkring unges spil, siger Morten Mølholm.

Kilde: DR Fyn