Unge danske doubler bider fra sig forgæves

Der bliver ingen dansk deltagelse i søndagens doublefinaler ved Denmark Open i badminton.

Christine Busch og Amalie Schulz spillede flot ved Denmark Open, men det blev ikke til finaledeltagelse. Claus Fisker/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

De var undertippede, men bed fra sig. Og alligevel rakte det ikke. Det er konklusionen for de to danske doublekonstellationer ved Denmark Open i badminton, som lørdag spillede semifinaler.

Amalie Schulz og Christine Busch var i den grad i underdogrollen, da den unge damedouble stod over for de topseedede japanere Yuki Fukushima og Sayaka Hirota i semifinalen.

Japanerne har vundet sølv ved VM tre år i træk, men efter en nervøs start fik danskerne overraskende medvind.

En stime sendte danskerne i front med hele 15-7. En sætsejr lurede, men danskerne gik i stå.

Ved 17-17 var der kontakt, og danskerne fik kun et point mere i sættet.

Det knækkede troen på sensationen, og andet sæt blev en kort og ensidig affære, så det endte med favoritsejr på 21-18, 21-6.

Så var det deres mandlige kolleger Rasmus Kjær og Joel Eipe, som skulle forsøge at levere overraskelsen og sikre en dansk finaleplads mod englænderne Marcus Ellis og Chris Langridge.

Første sæt blev helt tæt. Danskerne lå lidt efter det meste af vejen, men ved 16-16 holdt de sig inden for et point hele vejen.

Det lykkedes Eipe og Kjær at overleve en sætbold, men de femteseedede englændere tog sættet i andet forsøg - 22-20.

I lighed med damedoublen kort forinden, dog ikke helt så markant, var kræfterne og troen sluppet op, og derfor kom danskerne aldrig rigtigt med i sættet.

Ellis og Langridge kørte tanken tom hos især Rasmus Kjær, og så endte det med engelsk sætsejr på 21-16 efter lidt danske reduceringer til sidst.

Senere lørdag spiller henholdsvis Anders Antonsen og Rasmus Gemke semifinaler i herresingle.

/ritzau/