Ungarske kæmper er et dårligt match for Danmark

Den enorme stregspiller Bence Bánhidi bliver en af Danmarks største udfordringer i kvartfinalen mod Ungarn.

Bence Bánhidi er en udfordring for selv de stærkeste forsvarsspillere. Her engagerer den enorme ungarer tre svenske spillere under VM. Adam Ihse/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stockholm. 206 centimeter og 120 kilo.

Bence Bánhidi er ikke typen, man sådan lige ønsker at gå i infight med.

Det kan de danske håndboldlandsholdspillere imidlertid ikke undgå, når de onsdag aften løber på banen til VM-kvartfinalen i Stockholm.

Den ungarske stregspiller er et fysisk monster, og hvis han får bolden på sin stregposition, så kan man næsten lige så godt give fortabt.

Og de danske spillere er udmærket klar over, at der skal en helt særlig defensiv præstation til, hvis de skal holde styr på kæmpen.

- Der kommer til at stå en vanvittigt stor stregspiller, som vi ikke kan stå alene med. Så vi er nødt til at arbejde for hinanden, siger Henrik Møllgaard.

Sammen med især Magnus Saugstrup skal han sørge for at lukke ned for Bence Bánhidi i onsdagens kamp.

Men der bliver også andre defensive opgaver at se til, mener Mathias Gidsel.

- Ungarn er en lidt langsom garde med store og tunge skytter. Den slags hold findes ikke i lige så høj grad som tidligere.

- Jeg tror, det er et lidt dårligt match for os. Vi er begyndt at blive mere offensivt tænkende i defensiven, så det er et mismatch for os, siger Gidsel.

Han mener, at det er nødvendigt at skrue op for fysikken og komme langt ud til de store skytter, men samtidig skal danskerne holde styr på Bánhidi inde på stregen.

Med udsigt til at skulle levere en defensiv kraftpræstation er danskerne glade for den indsats, de leverede i den seneste VM-kamp mod Egypten.

Her fungerede den defensive blok for første gang ordentligt under VM. Ifølge Henrik Møllgaard var det et spørgsmål om indstilling og intensitet.

- Det handlede meget om, at der blev skruet op. Det var næsten en vind eller forsvind-kamp, så intensiteten fik lige 10-20 procent oveni hatten, og viljen til at kaste sig ind i tacklingerne blev også skruet op.

- Vi vidste, at vi var nødt til at hjælpe hinanden noget mere. Vi fik meget brug for at lappe over for hinanden, og det lykkedes vi med i stor stil, siger Henrik Møllgaard.

Foruden store skytter og store stregspillere så mener forsvarsgeneralen Magnus Saugstrup, at de ungarske fløjspillere også kommer til at spille en stor rolle - men ikke fra fløjene.

- Der kommer et hav af fløjovergange, som vi skal have løst i firblokken. Det bliver fysisk hårdt at arbejde rundt om dem og de store stregspillere.

Danmark får altså brug for at nærme sig det defensive niveau, der blev leveret mod Egypten. Mathias Gidsel er ikke i tvivl om, at det lykkes, selv om de første kampe var under niveau.

- Alle her har et ekstra gear, når det virkelig gælder, og det gør det nu. Det er liv eller død. Nogle gange skal man være bevidst om, at turneringen er lang, og det, at vi var i stand til at skrue et par gear op mod Egypten, bevidner, at truppen har et højt niveau, siger Mathias Gidsel.

Både han og Magnus Saugstrup peger på, at det hele reelt set afgøres i defensiven. Lykkes det at lukke ungarerne ned, åbnes der for kontramuligheder, og den disciplin er danskerne nogle af verdens bedste i.

Kvartfinalen mod Ungarn løber af stablen på Tele2 Arena i Stockholm klokken 18.00.

/ritzau/