Ungarn lader René Toft spille VM-duel med albueskinne

Landsholdets stregspiller René Toft Hansen kan deltage i søndagens VM-ottendedelsfinale mod Ungarn.

Albertville. Håndboldlandsholdet kan gøre brug af René Toft Hansen i søndagens VM-ottendedelsfinale mod Ungarn, der har tilladt, at stjernen fra THW Kiel spiller med en albueskinne.

Det bekræfter Dansk Håndbold Forbund (DHF) lørdag i en pressemeddelelse.

Det har hidtil været uvist, om Ungarn ville tillade René Toft at benytte albueskinnen, der indeholder metalstivere.

Det Internationale Håndboldforbunds (IHF) regelsæt forbyder albueskinnen, men IHF vil alligevel lade Toft spille, hvis Danmarks modstandere giver skriftligt tilsagn.

Forholdet mellem René Toft og Ungarn blev for to uger siden sat på en prøve under opvarmningsturneringen Bygma Cup for godt to uger siden.

Her anklagede ungarerne den store dansker for gentagne tilfælde af film, fordi han efter deres opfattelse lod sig falde alt for let i de hårde nærkampe på stregen.

Det var derfor uvist, om Ungarn ville straffe den stærke danske stregspiller ved at spolere hans deltagelse i VM-kampen.

Den ungarske holdlæge har ifølge DR haft albueskinnen til syn og sendt en skriftlig tilladelse til, at den danske stregspiller kan bære den i søndagens knald-eller-fald-kamp.

Hvis Danmark skulle nå kvartfinalen, så har de to potentielle modstandere fra Norge og Makedonien godkendt albueskinnen.

/ritzau/