Ung skeetskytte misser podie: Nerver og trælse duer

Emil Petersen måtte nøjes med fjerdepladsen i skeetskydning ved European Games.

Emil Petersen sluttede på en fjerdeplads ved European Games. Lars Møller/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den 21-årige danske skeetskytte Emil Petersen sluttede lige uden for medaljeskamlen på en fjerdeplads, da finalen i skeetskydning torsdag aften blev afviklet ved European Games i Minsk.

Petersen, der blev juniorverdensmester i 2017, kom til finalen med en andenplads fra kvalifikationen, men kunne ikke leve op til resultatet i finalen, der havde seks deltagere.

- Jeg er mega ærgerlig nu, men det var et hårdt felt med meget erfaring, jeg var oppe mod. Når jeg kommer hjem på hotellet, går det nok op for mig, at det var en flot præstation, da det var min første seniorfinale, siger Petersen.

Han kom ellers fint fra start og var med helt fremme efter få skud, men efter et par missere faldt han tilbage.

Efter 20 skud blev den første finaledeltager sorteret fra, og efter 30 endnu én. Petersen klarede sig med videre begge gange, men efter 40 skud var det ham, der måtte forlade finalen, mens de sidste tre skulle fordele medaljerne.

- Jeg troede på en medalje efter kvalifikationen og startede også godt i finalen, men det glippede lidt til sidst på grund af nerver og nogle trælse duer, lyder det fra skytten.

Svenske Stefan Nilsson endte med at vinde guld i konkurrencen, hvor der også var en OL-plads på spil, men det blev altså ikke i denne omgang, at Petersen banede sig vej til Tokyo i 2020.

- Jeg fik vist, at jeg kan være med. Nu gælder det snart VM og World Cup, og så håber jeg på finale igen og at få en OL-billet, siger Emil Petersen.

Landsmanden Jesper Hansen har prøvet at være til OL. Verdensmesteren fra 2013 var også regnet som en potentiel finaledeltager. Han lå med fremme i kvalifikationsrunden onsdag, men torsdag faldt han tilbage i stillingen.

Han sluttede med 120 point og sluttede lige uden for top-6, da det krævede 121 point at nå med i finalen.

/ritzau/