Ung dansker med i Europa League-overraskelse

Alexander Scholz spillede endnu en god kamp, da Lokeren sendte Hull ud af Europa League. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FC Midtjylland var ikke det eneste danske islæt, der var i aktion i torsdagens Europa League-playoffkampe. Christian Eriksen så hele kampen fra tilskuerrækkerne, da Tottenham spillede sig videre. Men derudover var hele ni danskere i aktion i de andre kampe, hvoraf to kan se frem til flere kampe i gruppespillet. En af disse er Alexander Scholz fra Lokeren, der skabte overraskelsen og sendte engelske Hull ud.

Hollandske Twente havde både Andreas Bjelland og Kasper Kusk i startopstillingen, men ingen af de to kunne forhindre undertippede FK Karabakh fra Aserbajdsjan i at løbe med pladsen i gruppespillet. Efter 0-0 i første opgør, skulle Twente vinde på hjemmebane. Men da de kun formåede at spille 1-1, blev det i stedet FK Karabakh, der gik videre.

Nede i Belgien løber der en ung dansker ved navn Alexander Scholz rundt og imponerer stort for sit hold, Lokeren. Forsvarsspilleren spillede hele opgøret mod engelske Hull, og der var næppe mange, der havde troet, at Lokeren skulle have nogen chance i dette opgør. Men efter at have vundet 1-0 på hjemmebane, var der alt at komme efter. Og selvom Lokeren tabte opgøret med 2-1, så gik de alligevel videre på reglen om udebanemål.

Adskillige danske spillere, der ikke har fået deres gennembrud i Superligaen, har taget imod et eventyr på Island, hvor topholdet Stjarnan er flittig aftager af de danske spillere. Nicklas Vemmelund, Rolf Toft og Martin Rauschenberg var alle i aktion for Stjarnan mod det italienske storhold Inter. Men deres nok største fodboldmæssige oplevelse blev også deres sidste i Europa League-sammenhæng for denne gang. Efter et nederlag på 0-3 hjemme på vulkanøen, var der ikke meget at spille for i returen på San Siro, der da også endte med 6-0 til værterne. Stjarnans normale anfører hedder Michael Præst og er også dansker, men han var ude af begge opgør med en skade.

En af dansk fodbolds største profiler, Christian Eriksen, var ikke med i truppen for Tottenham i mod AEL Limassol, men den danske playmaker kan godt se frem til mere Europa League-fodbold i fremtiden. Tottenham vandt nemlig kampen 3-0 på hjemmebane, og da de også vandt i første opgør på udebane med 2-1, så blev det til et sikkert avancement videre i turneringen.

Brøndbys overmænd fra Club Brügge er også klar til Europa League-gruppespillet efter en samlet sejr over schweiziske Grasshoppers. Den tidligere Esbjerg-spiller Jesper Jørgensen fik de sidste ti minutter i Brügges 1-0-sejr. Første opgør i Schweiz var endt 1-2 til Club Brügge, og dermed kan Jesper Jørgensen også se frem til kampe i Europa League-gruppespillet.

I torsdagens sidste playoff-kamp var Elfsborg på besøg hos Rio Ave fra Portugal. Her startede både Kevin Stuhr-Ellegaard og Mikkel Beckmann inde for svenskerne. Man havde i første opgør vundet med 2-1 på hjemmebane, og Stuhr-Ellegaard i Elfsborg-målet skulle derfor blot holde Rio Ave fra scoringer, hvis billetten videre i Europa League skulle sikres. Men det blev endestation for Elfsborg, der på smertelig vis, røg ud på en scoring i tredje minuts overtid.