Ung back imponerer igen og fører Aalborg til CL-sejr

Aalborg Håndbold snuppede sin anden sejr ud af to mulige i Champions League, da klubben besøgte Elverum.

Mikkel Hansen vred rundt på anklen i kampen mod Elverum, men spillede videre. Annika Byrde/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aalborg Håndbold fortsætter sin fine start på Champions League.

Onsdag aften tog de danske vicemestre en klar sejr på 33-25 på udebane over norske Elverum.

Særligt unge Mads Hoxer, der har fået en fantomstart efter sit skifte til Aalborg, imponerede med syv mål, mens Simon Gade i målet lukkede fornemt af.

Nordjyderne havde i begyndelsen af anden halvleg nogle problemer med at få lukket nordmændene helt ned, men en straffekastscoring fra Mikkel Hansen gav Aalborg momentum, og så kom Elverum aldrig tilbage.

Aalborg har maksimumspoint efter to kampe i Champions League, hvor klubben i første runde slog Celje fra Slovenien.

Den 21-årige højreback Mads Hoxer har været en af sæsonens helt store oplevelser i Aalborg, og onsdag fortsatte han med at imponere.

I kampens indledning diskede han op med både scoringer og oplæg. På den måde blev han hovedarkitekten bag nordjydernes føring på 12-6 midtvejs i første halvleg.

Mikkel Hansen nød i lange perioder forestillingen fra bænken. Den store stjerne kom på banen, når der skulle kastes straffekast, og til sidst i halvlegen kom han også ind i åbent spil og scorede til pauseføring på 17-14.

Undervejs i første halvleg var Aalborg foran med syv mål, men føringen skrumpede altså i slutningen af halvlegen, og det fortsatte efter pausen.

Elverum spillede angrebsspil i højt tempo, og det rev i flere tilfælde den nordjyske defensiv i stykker. Samtidig begyndte Aalborg at afslutte på halve chancer i angrebet, og nordmændene var pludselig meget tæt på.

Ti minutter inde i anden gik der et sug gennem Aalborg-lejren. Mikkel Hansen trådte ned på en modstanders fod og vred anklen rundt. Han havde dog overskud til at score på det efterfølgende straffekast og spillede derefter videre.

Det blev en slags vendepunkt i kampen. Elverum kom aldrig faretruende tæt på igen, og Aalborg tog fra Norge med sejren i bagagen.

/ritzau/