Ung AaB-midtbanemand nyder oplæring fra anføreren

AaB har i denne sæson givet spilletid til mange unge spillere af egen avl, der dagligt lærer af profilerne.

Magnus Christensen (th.) leverede en god indsats på AaB's centrale midtbane i mandagens kamp mod AGF. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

AaB slog mandag aften AGF 1-0 i Alka Superligaens nedrykningspulje 2. Med sejren er holdet nu næsten sikker på at overleve i ligaen og dermed spille playoff om europæisk deltagelse i næste sæson.

I startopstillingen havde AaB hele seks spillere, der endnu ikke er fyldt 23 år.

Én af dem er den 20-årige matchvinder Rasmus Thellufsen, men han er ikke den eneste af de unge spillere, som nyder at have slået igennem på førsteholet sammen.

- Det gør det jo endnu federe at se sådan en god kammerat som Rasmus Thellufsen score, siger Magnus Christensen.

- Det er dejligt, at de rutinerede kræfter er så gode til at guide og hjælpe os. Det gør det nemmere at falde til, siger Magnus Christensen.

Han spillede på den centrale midtbane hele kampen sammen med anfører Rasmus Würtz.

- Rasmus Würtz er eksempelvis god til at kommunikere med mig og sørge for, at jeg står rigtigt. Jeg vil jo gerne tage over for ham en dag og etablere mig som profil for AaB, siger Magnus Christensen.

AaB-anfører Rasmus Würtz påtager sig da også gerne rollen som mentor for de unge spillere:

-Der er en masse arbejde at gøre i hverdagen, og der vil jeg gerne dele ud af min erfaring.

- De er villige til at lytte, og hvis jeg eksempelvis føler, at Magnus skal gøre noget anderledes, så siger jeg det til ham, siger Rasmus Würtz.

AaB-anføreren har kontraktudløb efter næste sæson. Selv om de unge spillere har gjort sit indtog på AaB-mandskabet i denne sæson, føler den 34-årige Würtz dog stadig, at han har meget at bidrage med:

- Jeg håber da ikke, at næste sæson er min sidste. Jeg har ingen problemer med skader, føler mig i god form, og motivationen er helt i top, slutter Rasmus Würtz.

AaB møder om en uge AGF i Aarhus. Her kan holdet definitivt sikre sig at ende blandt de to øverste hold i nedrykningsspillets pulje 2.

/ritzau/