Undertippede VM-deltagere håber på at blive nummer 19

De Saudi-Arabiske drenge har ikke skruet forventningerne særligt højt op til VM-slutrunden i Qatar. Fold sammen
Læs mere

Saudi-Arabiens træner Mohammad Al-Zaer fortæller, at det vil være en succes for det arabiske land at opnå en plads i top 19 ved håndbold-VM i Qatar.

Saudi-Arabien kom kun med til VM-slutrunden efter afbud fra både Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater. Og det til stor glæde for Mohammad Al-Zaer, da han i første omgang ærgrede sig over, at landsholdet underpræsterede i den oprindelige kvalifikation.

»Det var gode nyheder for os. Ved de asiatisk mesterskaber i Bahrain, der fungerede som kvalifikation, underpræsterede vi og blev blot nummer fire,« siger han til slutrundens hjemmeside.

Derfor er der også skruet ned for forventningerne til slutrunden, der startede torsdag aften, da holdet i øjeblikket gennemgår et stort generationsskifte.

»Jeg håber, Saudi-Arabien kan gøre det godt i Qatar og spille nogle gode kampe. Ved sidste verdensmesterskab blev vi nummer 19. Denne gang har vi et ungt og uerfarent hold, og vores mål er at slutte på samme placering eller bedre,« forklarer Mohammad Al-Zaer.

Og med kun 24 deltagende hold ved turneringen burde det virke overskueligt, at snuppe en 19. plads. Det kan dog alligevel blive svært for Saudi-Arabien, da de befinder sig i den svære gruppe D med lande som Polen og Danmark.

»Vi har en meget svær gruppe, hvis ikke det er den sværeste. Som forberedelse har vi set mange kampe af vores modstandere. I min optik så er gruppefavoritterne og de sværeste modstander Polen og Danmark,« siger Mohammad Al-Zaer.

Saudi-Arabiens jagt på succes - eller erfaring - starter fredag klokken 13 mod Rusland. På søndag er det så de danske drenge, der venter.