Underdogs vinder Super Bowl med et imponerende forsvar

Den rutinerede quarterback Peyton Manning får endnu en triumf med sig, selv om han ikke spillede en god kamp.

Foto: Cary Edmondson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Santa Clara: Denver Broncos vinder årets Super Bowl med en sejr på 24-10 over Carolina Panthers.

Denver Broncos var forud for kampen anset for at være finaleopgørets underdogs. Syv gange tidligere har holdet spillet Super Bowl, men før nattens finale havde de kun vundet to af gangene.

Med sejren natten til mandag dansk tid er der pyntet lidt på den statistik.

Carolina Panthers missede modsat chancen for sin første Super Bowl-triumf.

Allerede fra kampens start lagde holdet fra Denver sig i spidsen med en føring på 10-0.

Ved halvlegen, hvor finalens berømte show blev leveret af rockgruppen Coldplay og stjernerne Beyoncé og Bruno Mars, var stillingen 13-7 til Denver Broncos.

I tredje quarter kunne Panthers' Graham Gano gøre det til 13-10 med et field goal. Men hans spark fra 45 yards ramte toppen af højre stolpe og snurrede væk fra målet.

I stedet kunne Broncos udvide føringen med tre point i samme quarter, da deres forsøg på at sparke bolden i mål blev omsat til en bold, der fløj sikkert mellem målstolperne.

Det lykkedes Panthers at pynte på stillingen til 16-10. Dermed skulle der kun et enkelt touchdown til at ændre kampens balance fuldstændig.

Det skete bare ikke. Derimod formåede Denver Broncos at svare gevaldigt igen med et touchdown i modsatte ende og valgte den mere risikable løsning med at gå efter to point ved at løbe bolden i mål i stedet for at sparke den mellem stolperne.

Den såkaldte two-point conversion lykkedes, og dermed blev kampen reelt lukket med stillingen 24-10.

Carolinas spillere så fra første quarter nervøse ud, og spillet hang ikke sammen for holdet. Det fortsatte resten af kampen, der stod i forsvarsspillets tegn.

Broncos forsvarsspillere stod godt og gik hårdt til modstanderne. Det betalte sig, for Panthers' offensive spillere begyndte at se utilpasse ud ved tanken om at skulle brage ind i de aggressive rivaler.

Den rutinerede quarterback Peyton Manning fra Denver Broncos har med sejren fået endnu en triumf med sig, selv om han ikke spillede sin bedste kamp.

Mange har spekuleret i, om Manning med årets Super Bowl har spillet sin sidste kamp i karrieren. Det har hovedpersonen selv dog ikke svaret på.

/ritzau/