Ulrik Wilbek: Påstande om fyring af landstræner er »langt ude i hampen«

Ifølge Ulrik Wilbek er det usandheder i pressen, som har fået ham til at stoppe som DHF's sportschef. Her svarer han på ti spørgsmål om sin opsigelse.

Ulrik Wilbek takkede tirsdag af som DHF's sportschef. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske håndboldherrers OL-triumf fik tirsdag en bitter bismag, da Ulrik Wilbek valgte at trække sig som sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Skriverier i pressen om, at han under og efter OL forsøgte at fyre landstræner Gudmundur Gudmundsson, blev for meget for Wilbek.

Han kalder historierne for usande, men valgte alligevel at trække sig som sportschef.

Ritzau har interviewet Wilbek, som efter et døgns tavshed taler ud om sagen.

Spørgsmål: Kan du bekræfte, at der har været møder under OL? Og kan du i givet fald fortælle, hvad de møder med spillerne har handlet om?

- Selvfølgelig har der været møder under OL. Hvorfor skulle vi ikke holde møder? Det er en del af tingene. Men jeg vil ikke komme ind på, hvem jeg holdt møder med og hvor mange og hvornår, og hvad der er blevet sagt.

- Der har ikke været nogen form for illoyalitet. Det har kun været møder til gavn for hele holdet, og det endte jo også godt med OL-guldet. Derfor blev jeg bagefter ekstra forundret over de ting, der kom frem, siger Wilbek.

Spørgsmål: Så der har ikke været noget fordækt fra din side, hvor I for eksempel har talt om landstræneren bag hans ryg?

- Nej. Der har ikke været noget fordækt overhovedet, og så vil jeg ikke komme ind på det mere.

Spørgsmål: Det blev til OL-guld. Hvad tænker om du om dette dramatiske efterspil?

- Jeg er ærgerlig og skuffet, og så er den ikke længere. Jeg kan ikke gå ud og fortælle om ting, der foregår internt. Jeg har forsøgt at dyrke ledelse, og jeg synes egentlig, at det er gået godt.

Spørgsmål: Hvorfor ikke bare fortælle DHF's øvrige ledelse, spillerne og landstræneren, at skriverierne i pressen er usande?

- Det ved de godt i forvejen. Det handler ikke om det. Jeg er blevet fremstillet i et lys, så jeg ikke kan fortsætte.

Spørgsmål: Hvorfor skal du forlade dit job, hvis det bare handler om usandheder i pressen?

- Det er eskaleret. Det kom til at fylde for meget i forhold til håndbolden.

Spørgsmål: Men du er ikke en hvem som helst i dansk håndbold. Dit ord må vægte noget. Hvorfor kunne du ikke bare blive på posten og sige, at skriverierne var løgne?

- Vi var kommet et sted hen, hvor jeg syntes, at det var svært at komme tilbage i forhold til nogle af de ting, som var kommet frem.

- Jeg har truffet min beslutning for dansk håndbolds skyd. Men også for min egen skyld. Det var ikke behageligt at blive anklaget.

Spørgsmål: Hvad er du blevet anklaget for?

- Det, jeg har det dårligst med, er, at man mener, at jeg ikke kan være i baggrunden. Man mener, at jeg hele tiden vil være fremme og være nummer et. Det har jeg svært ved at forstå.

- Jeg står aldrig i mixedzone efter en kamp for at tale med journalister, og jeg er ikke med til ret mange pressemøder. Jeg prøver altid at holde mig i baggrunden, og så er der altid situationer, hvor journalister gerne vil snakke med mig, og så skal jeg være der.

- Men det var mig, der valgte at stoppe som landstræner i sin tid, og så er der nogen, som stadig siger, at jeg har et behov for selv at sidde på bænken. Jeg kan slet ikke se mig selv på bænken igen. Det er mærkelig ting, jeg beskyldes for.

Spørgsmål: Har der under møder i forbindelse med OL været tale om at fyre landstræneren?

- Jeg vil slet ikke komme ind på det andet end at sige: Nej. Selvfølgelig havde jeg ikke tænkt mig at fyre træneren under OL, og hvis det var, så skulle der også andre til det end mig.

- Jeg kan ikke fyre en træner. Der skal flere mennesker til. Dette er gået helt over gevind, men det er ikke fair at komme ind på, hvad der er sagt og gjort. Det er noget, som foregår på et hold. Det skal holdes væk fra pressen.

Spørgsmål: Vil du afvise, at du på nogen måde har forsøgt at fyre eller iscenesætte en fyring af landstræneren? Både under og lige efter OL.

- Ja. Det med, at jeg efter OL-finalen skulle have forsøgt at få ham fyret, er så langt ude i hampen. Jeg kæmper lidt forgæves, når sådan nogle ting skrives.

Spørgsmål: Du har oplevet både med- og modgang før. Hvorfor blev det for meget denne gang?

- Når man oplever ting, som er urimelige og usande, så er det svært. Så står man bare midt i en shitstorm, og den kunne jeg ikke se mig selv komme ud af.

/ritzau/