Uheld rammer Magnussen i første test af Haas-racer

Kevin Magnussens første dag i Haas-bilen bød på motorstop og et møde med barrieren under test i Barcelona.

Kevin Magnussen har byttet Renault ud med Haas til den kommende sæson. Danskeren fik dog ikke den bedste start hos det amerikanske Formel 1-team mandag formiddag i Barcelona. Scanpix/Jose Jordan
Læs mere
Fold sammen

Formel 1-køreren Kevin Magnussen fik mandag en besværlig start hos amerikanske Haas.

I forbindelse med denne uges testkørsel i Barcelona blev danskerens bil efter 11 omgange ramt af et pludseligt motorstop, og mekanikerne måtte skubbe bilen tilbage i garagen.

Haas-teamet arbejdede herefter på højtryk for at finde ud af, hvad der var i vejen.

Efter længere tids opklaringsarbejde lykkedes det at få Haas-bilen i gang igen en time senere.

Senere blokerede baghjulene i et sving, og danskerens racer snurrede rundt om sig selv og endte i barrieren, hvor frontwingen blev beskadiget.

Kevin Magnussen nåede i alt at tilbagelægge den 4655-meter-lange Circuit Catalunya 15 gange.

Hans hurtigste omgang på 1 minut, 26,404 sekunder blev sat, efter at Haas havde repareret på bilen efter det pludselige motorstop.

Magnussen var syvendehurtigst af de ti kørere, der var i aktion. Hurtigste mand var tyske Sebastian Vettel (Ferrari), der var godt 3,6 sekunder hurtigere end den danske Haas-kører.

Kevin Magnussen skal efter planen tilbage på banen igen mandag eftermiddag fra klokken 14, når han har indtaget sin frokost.

Langt størstedelen af mandagens første testkørsel foregik i garagen. Det er ganske normalt, at der skal bruges megen tid på justeringer af bilernes setup ved indgangen til en ny sæson.

Netop i år er der indført store ændringer i Formel 1, der vil øge farten betragteligt. Blandt andet har bilerne fået en længere snude samt en lavere og bredere bagvinge. Dækkene er også blevet bredere.

Ændringerne betyder, at kørerne kan komme hurtigere gennem svingene. På Circuit Catalunya er vurderingen, at man kan holde topfarten 70 procent af tiden - det var kun 50 procent sidste år.

Kevin Magnussen skal køre i Barcelona mandag og tirsdag, mens holdkammeraten Romain Grosjean testkører onsdag og torsdag. Testen på Circuit Catalunya fortsætter i næste uge.

Magnussens forholdsvis korte karriere i Formel 1 har bragt ham forbi tre teams. I 2014 fik han sin debut hos McLaren, som dog ikke ville satse på ham det efterfølgende år.

Renault gjorde det muligt for danskeren at gøre comeback i 2016. Men det franske fabrikshold tøvede i slutningen af året med en forlængelse, og så slog Haas til og indgik en aftale med Magnussen.

/ritzau/