Uheld ødelagde danske gulddrømme

Peter og Søren Hansen lå til at vinde, men forsejlet gik i stykke i medaljesejladsen, og så måtte de nøjes med tredjepladsen i 49'er-klassen ved for-OL i Kina.

Der er gode muligheder for, at dansk sejlsport henter et par medaljer ved næste sommers OL i Kina. I hvert fald leverede især 49'er-duoen Søren og Peter Hansen gødning til optimismen ved for-OL, som blev afsluttet onsdag. Danskerne lå side om side med de forsvarende verdensmestre fra England forud for sidste sejlads, men her var danskerne desværre ramt af uheld.

- En af de snore, der holder forsejlet oppe, knækkede midtover i første halvdel af sejladsen, og det var ærgerligt set i lyset af, at vi på det tidspunkt lå nummer et og havde alle muligheder for at vinde samlet. Men vi kæmpede videre og havde en god sejlads derfra, siger Peter Hansen.

Danskerne fik kæmpet sig tilbage og holdt sig i medaljerækken. Det endte med bronze.

Også i Finn-jolle-klassen var der dansk uheld. Jonas Høgh-Christensen lagde sig i front i en hektisk finale og havde chancen for sølv. Desværre kæntrede danskeren, men han fik kæmpet sig tilbage og kom i mål som nummer fire, hvilket også blev hans endelige placering.

/ritzau/