Uefa straffer FCK for ballade med bøde og tribunelukning

Balladen til kampen mod Dortmund koster nu FCK over en halv million kroner og en lukket tribune.

Uefa var ikke imponeret over det romerlysshow, som FCK's fans bød spillerne velkommen med til Champions League-kampen mod Dortmund i starten af november. Fabian Bimmer/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. FC København havde ikke godt nok styr på fansene, pyroteknik og sikkerhed, da holdet tog imod tyske Borussia Dortmund i Champions League i denne sæson.

Det koster nu de danske mestre en bøde på over en halv million kroner og en nedlukning af B-tribunen, hvor FCK's fanfraktion Sektion 12 holder til, i holdets næste europæiske kamp.

Det fremgår af den dom, som Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) torsdag af lagt ud på sin hjemmeside.

De 40.000 euro af bøden skyldes affyring af pyroteknik på tribunen, som også kræves lukket til næste europæiske hjemmekamp.

Dertil kommer 15.000 euro i bøde for ikke at sikre lukning af porte mellem tribuner og bane, 14.000 euro for at blokere offentlige passager og endelig 10.000 euro for at lade en provokerende besked på lægterne blive tv-transmitteret.

Det hele beløber sig til 79.000 euro i bøder, som svarer til 588.000 kroner.

Kampen på banen mellem FCK og Dortmund sluttede 1-1. FCK blev sidst i gruppen og skal ikke spille flere europæiske kampe i indeværende sæson.

Derfor bliver tribunestraffen først effektueret i næste sæson, såfremt FCK skal spille i Europa der.

/ritzau/