UEFA-melding stærkt forsinket

DBU har fortsat ikke fået UEFAs skriftlige begrundelse. Derfor ved DBU endnu heller ikke, hvorvidt den seneste straf for den afblæste Sveriges-kamp skal ankes.

I DBU havde man forventet, at UEFA allerede midt juli var kommet med en begrundelse på skrift som opfølgning på mødet den 5. juli, hvor appeludvalget i UEFA lod DBU slippe med en billigere straf, end unionen i første omgang var blevet tildelt på baggrund af begivenhederne i forbindelse med Sveriges-kampen den 2. juni.

Men DBU har fortsat ikke fået den, og nu lyder meldingen fra UEFA, at den kommer i løbet af de kommende syv til fjorten dage.

»Det betyder blandt andet, at vi fortsat ikke kan tage stilling til, om vi vil anke afgørelsen,« siger DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

Kampen mod Sverige i Parken blev afbrudt kort før tid ved stillingen 3-3, fordi en tilskuer løb på banen og angreb den tyske dommer.

Til at begynde med besluttede UEFA, at DBU skulle spille næste kval-kamp uden tilskuere, de næste fire kval-kampe mindst 250 kilometer væk fra København, og at Danmark tabte kampen 0-3. Derudover fik DBU en bøde på 450.000 kroner.

På mødet den 5. juli havde UEFA forvandlet straffen til, at den næste kamp gerne må være med tilskuere samt at de to næste kampe »kun« skal spilles 140 kilometer væk fra hovedstaden, og at der kun bliver tale om yderligere to kampe uden for København, hvis der i løbet af de næste to år igen bliver problemer. Bøden blev desuden halveret, men resultatet ændres ikke.

Alligevel meddelte DBU med det samme, at man vil overveje at anke dommen, og det har unionen ti dage til efter modtagelsen af den skriftlige begrundelse.

DBU er i øjeblikket blandt ansøgerne til UEFAs næste kongres, som finder sted i januar 2009. I DBU har man på intet tidspunkt vurderet, at den ovennævnte sag forringer Danmarks chancer for at blive vært. Tværtimod.

»Fordi vi er et af de lande, som (som i 1954, red.) var med til at stifte UEFA.«

Hvor kongressen skal afvikles, beslutter UEFAs eksekutivkomité til oktober.