UEFA forbyder regnbuefarvet stadion ved EM

Münchens myndigheder ville protestere mod Ungarns regering, men UEFA har sagt nej.

 
Tysklands fodboldsforbund står midt i en diskussion om protester for LGBTQ rettigheder. Her udtaler en talsperson fra den tyske regering sig om sagen. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) har forbudt et regnbuefarvet stadion til Tysklands kamp mod Ungarn onsdag.

Det var myndighederne i München, der havde ansøgt om muligheden for at lave en protest mod de folkevalgte i Ungarn.

Anført af premierminister Viktor Orbáns regering har Ungarn indført en lov, der gør det ulovligt at »vise og promovere« homoseksualitet blandt unge under 18 år.

UEFA har flere gange markeret sig som modstander af homofobi, men ifølge fodboldmediet Kicker er Münchens ansøgning afvist, fordi den var specifik noteret som modstand mod den ungarske regering og dermed havde »politisk karakter«.

Tyskland og Ungarn spiller på Allianz Arena onsdag klokken 21.00.

Tirsdag eftermiddag har UEFA udsendt en længere meddelelse, hvor man bakker op om initiativet og foreslår myndighederne i München at farve stadion regnbuefarvet enten 28. juni eller mellem 3. og 9. juli i stedet.

Her afholdes en årlig parade for LGBTQ+-rettigheder i Tyskland. Der er dog ikke EM-kampe på Allianz Arena. Der spilles til gengæld en ottendedelsfinale 2. juli.

UEFA droppede forleden hurtigt en sag om den tyske keeper Manuel Neuers regnbuefarvede anførerbind.

UEFA skrev i sin begrundelse, at det regnbuefarvede anførerbind symboliserer, at holdet kæmper for mangfoldighed og dermed en »god sag«.

Til gengæld har forbundet stadig to åbne sager om diskriminerende tilråb fra tribunerne i Ungarns hovedstad, Budapest, i forbindelse med det ungarske holds kampe mod Portugal og Frankrig tidligere i turneringen.

/ritzau/