Uefa: Falske billetter var skyld i finaleforsinkelse

Liverpool-fans med falske billetter var skyld i den forsinkede Champions League-finale, hævder Uefa.

Massevis af fans gik forgæves til Champions League - ifølge Uefa var deres billetter falske. David Klein/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saint-Denis. Champions League-finalen mellem Real Madrid og Liverpool kom i gang med 36 minutters forsinkelse.

Adskillige fans var således ikke kommet ind på deres pladser i tide, og det skabte kaotiske tilstande ude foran Stade de France i Paris, og politi brugte blandt andet tåregas for at få styr på situationen.

Ifølge Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) skyldes forsinkelsen fans med falske billetter til Liverpools afsnit. Det skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Ifølge Uefa blokerede fansene med falske billetter for, at fans med ægte billetter kunne kom ind på stadion. Kampen blev derfor udsat for at give dem mulighed for at finde sine pladser.

- Da flere og flere samles uden for stadion efter kickoff spredte politiet dem med tåregas og tvang dem væk fra stadion.

- Uefa har sympati med de, der blev påvirket af disse begivenheder, og vil undersøge sagen hurtigt sammen med det franske politi, myndigheder og det franske fodboldforbund, skriver Uefa.

Liverpool har på sin hjemmeside udtrykt skuffelse over begivenhederne.

- Det er den største kamp i europæisk fodbold, og fans skal ikke opleve den slags scener, som vi har set her til aften.

- Vi har officielt anmodet om en formel undersøgelse af årsagerne til disse uacceptable forhold, skriver klubben.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at mellem 30.000 og 40.000 Liverpool-fans uden billet alligevel var rejst til Paris, hvorfor arrangørerne har lavet en speciel fanzone til dem.

Hver af finaledeltagerne fik 20.000 billetter til kampen, der havde plads til 80.000, mens resten er gået til Uefa, sponsorer og neutrale tilskuere.

/ritzau/