UEFA-dom rammer PSG og Manchester City ekstra hårdt

Manchester Citys Micah Richards er en af de spillere, der ser ud til at blive ramt af den straf, som UEFA ifølge flere medier har pålagt den engelske storklub for overtrædelse af de reglerne om Financial Fair Play. Forsvarsspilleren var på vej væk fra City, men nu kan han blive tvunget til at blive. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manchester City og PSG står angiveligt til en voldsom straf fra UEFA for overtrædelse af reglerne omkring Financial Fair Play.

City er angiveligt meget uenig i grundlaget for straffen, som lyder på en bøde på 450 mio. kr. over de næste tre år, ligesom de kun må have en trup på maksimalt 21 spillere i Champions League, hvor holdene normalt har lov til at bruge 25 spillere i turneringen.De to hold har indtil udgangen af denne uge til at forklare sig over for UEFA, hvis straffen skal begrænses.

Den tidligere stjernespiller Brian Laudrup og nuværende ekspert på TV3's Champions League-kampe ser bøden som de rene peanuts for de to millardærklubben - men ser straffen omkring antallet af spillere i deres Champions League-trupper er mere afgørende.

- Det er klart, at det bliver et hårdt slag for dem, hvis de skal skære ned i truppen. 21 spillere er stadig mange, men det vil ramme dem hårdt og give dem store begrænsninger, når otte spillere stadig skal være homegrown, siger Brian Laudrup, der desuden roser UEFAs handling.

Begge hold plejer at være meget aktive på spillermarkedet - men det kan også blive svært nu, forklarer Brian Laudrup.

- Hvis de skal hente en topspiller a la Messi, så skal han nok få spilletid, men hvis det er en som Juventus' Lichtsteiner, så er der mindre chance for, at man bliver udtaget til Champions League, og så undlader man at skifte. Det er jo det, de fleste spillere går efter, når man ser bort fra en forbedret kontrakt.

- Man vil spille, der hvor det er sjovt, og hvis det ikke sker, så bliver man bare, hvor man er, siger han videre.

Fodboldkommentator på Viasat Sport Niels Christian Frederiksen tror også reduktionen af spillere i Champions League-truppen vil ramme de to hold hårdest.

- De bliver simpelthen nødt til at se mere indad end udad til sommer. Klubberne er nødt til at holde på de spillere, der er homegrown. City kommer til at have fokus på at beholde sine engelske spillere og PGS på de franske. Men det virker også til, at det var planen for UEFA-præsident Michel Platini, at holdene skulle gøre mere ud af spillere af egen avl.

Et bud fra Niels Christian Frederiksen er, at PSG skifter deres italienske målmand Salvatore Sirigu ud med Tottenhams franske målmand Hugo Lloris som en begyndelse.

I Manchester City peger Niels Christian Frederiksen på, at Manchester City bliver nødt til at holde spillere som Micha Richards og Joleon Lescott, der ellers var på vej væk.

- Og når der skal udtages en 21-mands-trup, så kan spillere som Jovetic og Negredo ikke vide sig sikre, slutter han.