Udvist Viborg-spiller forlod stadion før slutfløjt

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brasilianske Wilton Figueiredo var smuttet i skuffelse, da Viborgs nederlag til AaB var en realitet

Flere pressefolk ventede efter slutfløjtet på Viborg-AaB på en forklaring fra angriberen Wilton Figueiredo om sin udvisning allerede 26 minutter inde i kampen.

Men brasilianeren dukkede aldrig op. Han forlod simpelthen stadion i skuffelse, mens kampen stadig var i gang, lød forklaringen fra Viborg. Og derfor var der ikke meget at hente omkring udvisningen, der var kontroversiel.

For det var et klap i baghovedet på Kenneth Emil Petersen, som brasilianeren gav efter et mindre skænderi mellem de to. Fjerdedommeren opfangede det lille dask, og han kaldte hoveddommer Jakob Kehlet hen, og han kvitterede med direkte rødt.

Men efterfølgende mente flere bedømt på tv-billederne, at det var hårdt dømt.

AaB-forsvareren Kenneth Emil Petersen var dog ikke i tvivl om, at udvisningen var god nok.

- Han går hårdt til mig, og jeg vender mig om, og siger noget i retning af, hvad fanden han laver.  Så går jeg halvvejs forbi ham, og han giver mig en flad i baghovedet. Det er ikke noget, der gør ondt, men intentionen er der. Jeg synes, det er egentlig er i orden at give rødt. Det hører ikke nogen steder henne at gøre sådan noget, sagde Kenneth Emil Petersen til bt.dk efter kampen.

Han afviste, at han overreagerede ved kontakten.

- Det er ikke sådan, at jeg smider mig i græsset. Det gjorde ikke ondt, men jeg synes, at udvisningen var okay. Det røde kort ændrer kampen, og de kommer til at stå endnu mere defensivt. Men det er et drømmemål fra Ahlmann, der sikrer os den nødvendige føring, sagde Kenneth Emil Petersen om Jakob Ahlmanns første mål i seniorkarrieren.

AaB-træner Kent Nielsen var tilfreds med, at holdet havde de nødvendige redskaber på en dag, hvor hverken Kasper Kusk eller topscorer Lukas Spalvis spillede en afgørende rolle.

- Det var en arbejdssejr, og dem skal der også til. Vi vidste, det ville blive svært, og jeg er tilfreds med den måde, vi gik til kampen på. Selvfølgelig giver det os et endnu større overtag, at de får et tidligt rødt kort. Jeg havde da helst spillet 11 mod 11, men nu blev det sådan, forklarede Kent Nielsen.

AaB lagde ekstra pres på forfølgerne FCM og FCK. De er nu syv point foran FC Midtjylland, der har en svær kamp mod AGF på fredag. Kent Nielsen ser dog ikke FCK løbe med guldet længere.

- Jeg kan ikke se, at både vi og FCM bliver overhalet i guldkampen, erklærede Kent Nielsen.