Udvalg skal få danskerne i form

Kulturminister Brian Mikkelsen vil nedsætte et udvalg, der skal analysere breddeidrættens problemer og på sigt styrke danskernes motionsvaner.

Mange danskere er gode til at motionere og leve sundt. Alligevel er der en stor gruppe, som ikke er dygtige nok til at komme ud spille fodbold eller svinge tennisketsjeren i den lokale idrætsforening. Et nyt udvalg nedsat af Kulturministeriet skal frem til maj næste år analysere den danske breddeidræt og komme med anbefalinger til, hvordan danskerne kommer i bedre form.

- Vi skal give folk muligheden for at leve sundt, og give dem viden om, at idrætten er et alternativ til at leve usundt. Når man først får de muligheder i hånden, så tror jeg på, at man vælger at leve sundt, siger kulturminister Brian Mikkelsen (K).

Breddeidrætsudvalget, der tirsdag blev lanceret under navnet "Danmark i bevægelse", skal blandt andet se på, hvordan skoler, institutioner og idrætsforeninger kan styrke samarbejdet. Derudover skal det også belyses, hvilke gavnlige effekter motion i idrætsforeningerne har for integrationen af nydanskere.

/ritzau/