Udenlandske aviser hylder dansk parademarch mod VM-guld

De danske håndboldherrer har vist skræmmende styrke og kan fortjent lade sig hylde, slår kommentatorer fast.

De norske håndboldherrer var chanceløse mod Mikkel Hansen og co. i søndagens VM-finale i Herning, mener kommentatorer i udlandet. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

De danske håndboldherrer tromlede hen over Norge i finalen ved VM i håndbold søndag aften, og det er fuldt fortjent, at Mikkel Hansen og co. kan lade sig hylde som verdensmestre.

Det er kommentatorer i både Norge og andre håndboldglade nationer enige om, efter at Danmark slog de norske gæster med 31-22 i Boxen i Herning.

»Norge tabte en finale mod et komplet, komplementært og præcist hjemmehold, som har leveret et pletfrit mesterskab.«

Sådan lyder det blandt andet fra norske VGs håndboldkommentator Leif Welhaven.

»Det siger jo alt om både Mikkel Hansen og co., at både semifinalen og finalen blev en decideret parademarch mod historiens første danske VM-guld. Man må bare lykønske Danmark helhjertet,« tilføjer han.

Welhavens landsmand og kollega på Aftenposten Ola Bernhus er enig. Selv om de norske håndboldherrer havde tabt til Danmark i gruppespillet, så håbede de fleste nordmænd, at resultatet blev et andet i finalen.

»Men de og alle os andre havde overset et problem. Danmark er meget bedre end os. Norge havde ikke en chance,« skriver han i sin analyse.

Det danske VM-guld fylder også meget i spalterne i Sverige. På Aftonbladet hæfter håndboldkommentator Johan Flinck sig ved det historiske perspektiv i den danske triumf.

»I 1897 blev håndbolden opfundet i Nyborg. Søndag aften kom håndbolden hjem, da Danmark blev verdensmestre for første gang.«

Samtidig er det værd at bemærke, at det danske VM-guld blev sikret på usædvanligt suveræn facon. Ikke mindst takket være tre store profiler.

»Danmark havde den bedste VM-spiller, målmand og træner i Mikkel Hansen, Niklas Landin og Nikolaj Jacobsen,« skriver Flinck.

På den franske sportsavis L'Equipe bliver søndagens finale sammenlignet med semifinalen mod netop Frankrig.

»Det danske mandskab efterlod ingen chance for Norge. Som tilfældet var i fredags, hvor holdet stort set havde udspillet Frankrig i første halvleg, holdt Norge kun i ti minutter,« lyder de rosende ord.

/ritzau/