UCI udelukker Valverde fra VM

UCI udelukker Alejandro Valverde fra VM og beder den spanske cykelunion om at indlede en sag mod stjernen, der synes involveret i Operacion Puerto.

Onsdag tog Den Internationale Cykelunion (UCI) affære i forhold til de mere end et år gamle dopingrygter om den spanske cykelstjerne Alejandro Valverde.

I en pressemeddelelse meddeler UCI, at man efter en nøje gennemgang af den 6.000 sider lange rapport om dopingskandalen Operacion Puerto har fundet frem til, at "adskillige dokumenter muligvis viser Alejandro Valverdes indblanding i sagen".

Derfor har man nu bedt den spanske cykelunion om at åbne en sag mod Valverde så hurtigt som muligt. UCI slår fast, at det ikke skal tages som bevis for Valverdes skyld. Men for at følge UCI's regler og samtidig undgå at sætte cykelsporten i et dårligt lys er Valverde nu udelukket fra at deltage ved VM i Stuttgart i september.

Hvis Valverdes indblanding bevises, får han mindst to års karantæne, ligesom han skal betale et beløb svarende til sin løn i år til UCI.

/ritzau/