UCI udelukker cykeltræner resten af året efter upassende tilråb

Patrick Moster kommer ikke til at arbejde i cykelverdenen resten af 2021, har UCI besluttet.

Patrick Moster stod i siden af vejen under OL-enkeltstarten og råbte efter Nikias Arndt. Her er det algeriske Azzedine Lagab, der passerer ham. (Arkivfoto) Sebastian Gollnow/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den Internationale Cykelunion (UCI) meddeler på sin hjemmeside, at tyske Patrick Moster har karantæne resten af året.

Det har unionens disciplinærinstans besluttet, efter at Patrick Moster i sin rolle som tysk landstræner kom med upassende tilråb under OL-enkeltstarten.

Da rytteren Nikias Arndt var på vej rundt på ruten, råbte Patrick Moster: »Hol die Kameltreiber«, som betyder: »Hent kameldriverne«.

Råbet var en opfordring til, at Nikias Arndt skulle hente de to foranliggende ryttere, Amanuel Ghebreigzabhier og Azzedine Lagab fra de nordafrikanske lande Eritrea og Algeriet.

Siden blev Patrick Moster beskyldt for racisme, og han var hurtig til at fortryde sit ordvalg efter løbet. Han gik således straks ud med en undskyldning.

Ikke desto mindre blev han sendt hjem fra OL, og UCI besluttede at suspendere ham, mens unionens disciplinærinstans kiggede nærmere på sagen.

Nu er beslutningen fra UCI kommet, og Patrick Moster må resten af året ikke deltage på nogen måder i arrangementer, som UCI eller de nationale forbund står bag.

Det Tyske Cykelforbund besluttede tidligere på ugen, at Patrick Moster indtil videre er frigjort fra sine pligter som landstræner. I den forbindelse diskede Patrick Moster endnu en gang op med en undskyldning.

Det tyske forbund har desuden inviteret de to nordafrikanske ryttere og deres delegationer til Tyskland.

/ritzau/