UCI: Alle skal underskrive antidopingerklæring

Både chefer, sportsdirektører og læger fra professionelle cykelhold skal underskrive en antidopingkontrakt inden den 1. august, lyder det fra UCI mandag.

Cykelrytternes krav om ikke at stå alene i kampen mod doping, synes at have gjort indtryk på Den Internationale Cykelunion (UCI). UCI's præsident, Pat McQuaid, har mandag skrevet et brev til de professionelle cykelhold, hvor han beder alle ansatte omkring holdene underskrive et dokument, hvor de lover aldrig at opfordre til doping eller vende det blinde øje til nogen som helst form for dopingaktivitet på deres respektive hold. Hvis løftet bliver brudt vil det komme til at koste den enkelte, hvad der svarer til et års løn.

Kort før starten på Tour de France underskrev samtlige ryttere en lignende erklæring. Siden har rytterne krævet, at også holdledere og læger skulle underskrive en tilsvarende antidopingkontrakt. UCI har givet holdende en frist frem til den 1. august, hvor alle ansatte omkring holdene skal have underskrevet erklæringen. /ritzau/