U21-landstræner Jess Thorup overvejer Poulsen i angrebet

U21 Danmark - Island, EM Play-off, Nordjyske Arena, Aalborg fredag aften d.10. oktober 2014- - DKs cheftræner Jess Thorup sammenbidt. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere

U21-landstræner Jess Thorup har fået rigeligt at spekulere over forud for EM-slutrunden i Tjekkiet til sommer. Flere af spillerne, der var forventet at få en plads i EM-truppen, er blevet skadet i løbet af foråret, så der skal tænkes i alternativer.

Andreas Cornelius, Youssef Toutouh, Jeppe Andersen og senest Danny Amankwaa er ude af spil til den trup, der skal indsendes til UEFA først i juni. Særligt førstnævnte var udset en nøglerolle på det talentfulde mandskab, og det har sendt Jess Thorup i tænkeboks.

»Jeg er med på, at Cornelius lignede en startspiller til det her EM, men han er der som bekendt ikke mere, og så må vi finde ud af, hvem der så skal spille, og hvad alternativerne er,« siger Jess Thorup.

»Nicolai Brock-Madsen var jo en vigtig brik for U21 til at starte med, hvor han scorede rigtig mange mål. Så har vi haft Kenneth Zohore lidt med, som også er lidt den samme type. Så er 'Corner' og Emil Berggreen kommet ind her i den sidste del af det, som også er samme typer. Så som udgangspunkt er det vel de fire 9'er typer, større angribertyper, der har været brugt. Men jeg har også brugt Lucas og Danny (Andersen og Amankwaa, red.) som falske 9'ere, så jeg er ikke på den måde låst af et system.«

U21-landstræneren nævner selv Nicolai Brock-Madsen og Emil Berggreen, der begge er store angribere, som muligheder i front, men han har ikke låst sig fast på, at der skal spilles med en decideret targetman.

»Der er ikke noget, jeg foretrækker mest. Jeg udtager det hold, jeg mener er stærkest. Og det kan godt være, at jeg kommer til at spille nogle andre i angrebet, end dem, der har gjort det nu. Det kan også godt være, at jeg holder fast i den samme spilletype, som jeg har gjort indtil nu. Det er nogle af de overvejelser, jeg lige skal gøre mig,« siger han.

BT har givet sit bud på en mulig startopstilling, og her har vi valgt at satse på RB Leipzig-angriberen Yussuf Poulsen som forreste mand. Den løsning udelukker Thorup heller ikke.

»Det kunne sagtens være en mulighed. Jeg har prøvet alternativer, men det er klart, at Yussuf også spiller på toppen i Leipzig. Nu varierer de dog lidt og er gået over til at spille 4-1-4-1 de sidste par kampe, hvor han både har spillet på kanten men også har spillet fremme. Så det er ikke uvant for ham, og det er selvfølgelig også et alternativ,« siger Thorup.

U21-landsholdet spiller deres første kamp ved EM-slutrunden den 17. juni mod værtsnationen Tjekkiet. Truppen hertil forventer Jess Thorup at offentliggøre sidst i maj eller først i juni.