U21-landstræner: Et lærerigt nederlag

U21-landstræner Niels Frederiksen ser fremad efter det første nederlag med holdet i 18 måneder.

U21 Danmark - Luxembourg, EM kval., Nordjyske Arena, Aalborg, 11.oktober : DKs cheftræner Niels Frederiksen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med det første nederlag siden september 2015 kom Danmarks U21-landshold i fodbold ned på jorden, da holdet torsdag tabte 1-3 i Spanien.

Landstræner Niels Frederiksen har ros til den stærke modstander, men så også gode takter hos sine egne spillere i den første af tre venskabskampe frem mod EM.

- I perioder var vi fint med, og spillerne gjorde det, de var blevet bedt om. Men konklusionen er også, at vi mødte et hold med spillere, der bare er på et højere niveau, siger Niels Frederiksen til bold.dk.

I kampen viste den danske offensiv bedre spil end defensiven, og lektien er, at Danmark skal turde spille trumferne ud.

- Vi har mange dygtige offensivspillere, og konklusionen er også, at vi skal turde at spille med, for når vi gør det og får os spillet ud af første pres, får vi skabt nogle fine muligheder, siger landstræneren.

Han mener desuden, at det første nederlag i 18 måneder kan være ganske sundt for de danske talenter.

- De her drenge har benene solidt plantet på jorden, men der er ingen tvivl om, at det er sundt at møde en modstander af den styrke, som vi gjorde.

- Jeg vil væsentligt hellere møde Spanien og tabe som her, end jeg vil møde et hold, som vi slår 4-0, når nu det skal bruges som forberedelse frem mod EM, siger Niels Frederiksen til bold.dk.

EM-slutrunden afvikles i Polen i juni.

Næste venskabskamp spiller Danmark mod England 27. marts.

/ritzau/