U21-landsholdsanførers slutrunde i fare

Werder Bremens danske midtstopper Jannik Vestergaard frygtes alvorligt skadet efter en grim tackling af den hollandske stjernespiller Rafael van der Vaart.

I søndagens hjemmekamp mod Hamburger SV nåede Vestergaard blot at spille halvdelen af første halvleg, før den tidligere Real Madrid-spiller sendte danskeren til tælling.

Der er endnu ikke kommet en officiel udmelding omkring skadens omfang, men de tyske medier mener, at der kan være tale om en ledbåndsskade. Er det tilfældet, så kan danskeren se frem til flere måneders pause, så kan det gå ud over hans deltagelse ved U21 EM-slutrunden til sommer.

Rafael van der Vaart ramte den danske U21-landsholdsanfører med stor kraft på siden af højre ben, og efter adskillige minutters behandling på banen måtte han lade sig udskifte for at blive kørt på hospitalet til yderligere undersøgelser. Men selvom tacklingen så meget grov ud, så forsikrer den hollandske midtbanespiller, at det ikke var med vilje.

»Der var ingen ond hensigt. Jeg havde bestemt ikke lyst til at skade ham. Jeg så ham slet ikke,« sagde Rafael van der Vaart efter kampen til Bild.

Vestergaards holdkammerat Sebastian Prödl var dog ikke helt så overbevist.

»Jeg vil ikke insinuere, at van der Vaart gjorde det med vilje, men han rammer ham brutalt,« sagde Sebastian Prödl.

Jannik Vestergaards holdkammerater formåede - på trods af danskerens fravær - at vinde kampen 1-0. Kampens eneste mål blev sat ind seks minutter før tid på et straffespark eksekveret af Franco Di Santo.