U21-bomber vil bytte bænken ud med banen

Kenneth Zohore havde forventet mere spilletid ved U21-EM. Han satser på en startplads lørdag mod Tjekkiet.

Kenneth Zohore havde forventet mere spilletid under U21-EM. Han håber at få chancen lørdag i Danmarks sidste kamp mod Tjekkiet. Scanpix/Janek Skarzynski
Læs mere
Fold sammen

U21-landsholdsangriberen Kenneth Zohore er blevet indskiftet i begge Danmarks kampe ved EM på tidspunkter, hvor Danmark har været bagud.

Selv havde han efter et stærkt forår for Cardiff forventet at få mere spilletid ved slutrunden, og derfor satser han hårdt på en startplads lørdag mod Tjekkiet i Danmarks sidste EM-kamp.

»Jeg havde forventet meget mere spilletid for at være ærlig. Jeg vil altid gerne spille. Jeg havde ikke forventninger om, at jeg ville få fuld spilletid, men jeg havde forventet om at få mere spilletid.«

»Men jeg kan stadig nå at få det lørdag, og der håber jeg selvfølgelig, at jeg får chancen fra start,« siger Kenneth Zohore.

U21-landstræner Niels Frederiksen har foretrukket Marcus Ingvartsen alene på toppen i Danmarks to første kampe, men superligatopscoreren har ikke gjort det store væsen af sig.

Da Kenneth Zohore onsdag kom ind i 0-3-nederlaget mod Tyskland, gjorde den store angriber en så tilpas god figur, at den burde styrke hans kandidatur til en startplads, mener han.

»Jeg har fået ros for min præstation mod Tyskland, hvor jeg kom ind og gjorde en forskel, og det skal jeg også tage med videre, selv om jeg ikke scorede.«

»Jeg er meget kritisk over for mig selv, hvis jeg ikke scorer, men der skete en masse offensivt, da jeg kom ind,« siger Zohore.

Efter lørdagens kamp har han to ugers sommerferie, før han skal møde op til træning i Cardiff. Derfor kan han ligeså godt få brændt sin energi af inden ferien, mener han.

»Jeg er kommet i form, og jeg har en masse energi, som jeg gerne vil brænde af i den sidste kamp, inden vi rejser hjem. Jeg vil give alt, og så gør det ikke noget, hvis jeg har lidt ondt i knæet bagefter,« siger angriberen.

Får han spilletid lørdag bliver det hans 62. og sidste ungdomslandskamp for Danmark.

/ritzau/